U trendu

Erekcija mu trajala 9 dana – zbog pada sa motora

Potpuno nesvakidašnja situacija izazvana padom sa motora zadesila je jednog 35-godišnjeg Britanca iz Sautemptona.

Isprva mu se činilo da mu nije ništa sem što se ugruvao i imao masnicu na perineumu, delu tela između genitalija i analnog otvora. Nedugo zatim, razvio je erekciju, koja je trajala duže nego obično. Mnogo, mnogo duže.

Erekcija sama po sebi nije bila bolna, ali je imao druge probleme vizuelne i praktične prirode.

Posle devet dana odlučio je da ode u bolnicu gde su mu doktori dijagnostikovali erekciju IV stepena – maksimalnu vrednost na medicinskoj skali.

Srećom, doktori su uspeli da mu pomoću katetera blokiraju obe arterije koje su hranile erekciju, tako što su jednu blokirali posebnim gelom, a drugu fizički podvezali, prenosi RTS.

Ubrzo mu se stanje popravilo, ali je bilo potrebno neko vreme da potpuno povrati funkciju penisa. Godinu dana nakon intervencije, pacijent je rekao da mu se erektilna funkcija vratila u normalu.

Ono što je bilo nesvakidašnje za ovaj slučaj (kao da je mogao da bude čudniji) jeste činjenica da je 95 odsto slučajeva prijapizma (stanje nevoljne erekcije) uzrokovano problemom blokade krvnih sudova, pa krv koja je nakupljena ne može da napusti penis.

To nije bio slučaj sa nesrećnim Britancem koji je upao u ostalih pet odsto – njegova erekcija je bila uzrokovana preteranim hranjenjem krvlju.

Bizarnu priču opisali su doktori bolnice u Sautemptonu u izveštaju objavljenom prošlog meseca u stručnom medicinskom časopisu Case Reports in Urology.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.