Eskobarov plaćenik otkrio kog danas svetski poznatog trenera su nameravali da ubiju

Tokom 80-ih i 90-ih godina prošlog veka, narkodiler Pablo Eskobar je bio gospodar života i smrti u Kolumbiji. Na njegovoj crnoj listi nalazili su se ljudi iz suparničkog kartela, sudije, advokati, fudbaleri… Jedan od onih koji je bio blizu smrti je i Rikardo Gareka, aktuelni selektor Perua.

„Istina je. Ricardo Gareka uvek je bio na nišanu Pabla Eskobara. Međutim, nikada nije izdat nalog da ga se ukloni. Eskobarova ljubav prema fudbalu spasila je Gareku od smrti. Njega i sve igrače Americe de Cali, ekipe koju je držao suparnički kartel“, otkrio je Džon Hairo Velaskez, poznatiji kao Popaj. On je bio najpoznatiji Eskobarov plaćenik i masovni ubica koji je osuđen na 23 godine zatvora. Pušten je na slobodu 2014. godine.

„Pablo je želio da postavi bombu ispod autobusa fudbalske ekipei Americe de Cali nakon što je Cali kartel postavio bombu ispod automobila njegove porodice. Pablo je imao sve igrače Americe de Cali na umu, jer ipak smo bili u ratu. Otimao je njihove igrače kako bi naterao kartel da sarađuje. Kada su jednom odbili da sarađuju, ubio je porodicu Pedra Sarmienta koji je danas uspešan trener.“

Gareka je selektor Perua od februara 2015. godine. S Peruom je igrao Svetsko prvenstvo ove godine, a krajem 80-ih nosio je dres Calija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.