U trendu

Evo koje države imaju najukusnija jela: Srpska kuhinja nije se proslavila (foto)

Spremanje hrane je sastavni deo srpske tradicije i kulture, a razni uticaji tokom istoriju oblikovali su našu gastronomsku kulturu koju poznajemo danas i na koju smo veoma ponosni. Ipak, naša jela nisu među najukusnijima na svetu, tako bar tvrdi Word of statistics.

Kada god putujemo, jedno od zanimljivijih iskustava je probati lokalnu gastronomiju. U zavisnosti od države do države, hrana može zaista biti jedno od najuzbudljivijih delova putovanja. Neke države iznimno su poznate po tome što imaju jako ukusnu hranu koja je popularna širom sveta.

Na primer, svi znamo da pica i testenina potiču iz Italije, a giros iz Grčke. Tako je stranica World of Statistics prošle godine sastavila listu od 50 zemalja rangiranih po kvalitetu hrane, a Srbija se našla na iznenađujućem 29. mestu.

Na prvom mjestu našla se već spomenuta Italija, što zaista nije nikakvo čudo. Na drugom mestu je Grčka, na trećem Španija, a nekima možda iznenađujuće, na četvrtom mestu našla se Rumunija.

Prate ih Francuska, Japan i Meksiko, a odmah iza njih nalazi se i Hrvatska, na visokom osmom mestu. .

Što se tiče samog kraja liste, zadnjih nekoliko mesta zauzele su države poput Egipta, Bolivije i Urugvaja, a na poslednjem mestu našli su se Slovenci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.