Evo koje navike treba da izbegavate, njima ubrzavate PROCES STARENJA

Koža na grudima stari dve do tri godine brže od ostatka tela. Bilo da se radi o dojenju, starosti ili genetskim predispozicijama, nijedna žena ne može da izbegne da joj se grudi opuste. Međutim, postoje neke navike koje mogu ubrzati proces.

Evo na šta treba da obratite pažnju.

Grudnjak

Uvek birajte grudnjake koji će pružiti dovoljnu podršku dojkama, jer će u suprotnom koža na dojkama oslabiti, kao i proizvodnja kolagena.

Pušenje

Čak i samo jedna cigareta dnevno i povremeno pušenje oslabljuju i stare kožu uzrokujući smanjenje dotoka krvi u površinski sloj kože.

Jo-jo dijeta

Ako stalno varirate između dva do četiri kilograma telesne mase, to nije problem. Ali ako je u pitanju deset ili više kilograma, svaki put kada dobijete i izgubite kilograme, koža na vašim grudima će se još više opustiti.

Kreme

Baš kao što štetni UV zraci doprinose borama na licu, SPF kreme takođe negativno utiču na grudi smanjujući proizvodnju kolagena i oštećujući kožu, što dovodi do opuštenih grudi.

Trčanje

Ovo ne znači da treba da prestanete da trčite. Jednostavno, dok trčite treba da nosite sportski grudnjak sa odvojenim korpama koje će držati vaše grudi na mestu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.