U trendu

Evo šta nikako ne smete objavljivati na društvenim mrežama tokom praznika

Novogodišnji i Božićni praznici vreme su koje treba provesti u krugu porodice i prijatelja, uz osmeh i veselo raspoloženje. Nikako nemojte sve detalje praznične atmosfere deliti sa pratiocima na društvenim mrežama, hvaliti se poklonima ili biti cinični i nezahvalni.

Ovo je 10 stvari koje ne treba deliti na društvenim mrežama u narednim danima.

1. Pokloni koji vam se nisu dopali

Ukoliko vam je partner ili neki član porodice poklonio nešto što vam se ne dopada, praznici su vreme kada treba ceniti nešto više od dara, i svoje nezadovoljstvo nemojte pokazivati ni njima ni javnosti na društvenim mrežama, prenosi portal 24sata.

2. Hvalisanje poklonima koje ste dobili

Uvek imajte na umu da to može videti stotinak vaših Facebook ili Instagram prijatelja, i da možda nisu svi imali proslavu u krugu porodice ili da deci nisu mogli priuštiti ni najmanji poklon. Zato budite osetljiviji prema drugima, i radujte se svom daru bez da to javno pokazujete.

3. Svađe s partnerom

Ako vas je partner razočarao tokom praznika, ili ste se posvađali zbog nekog problema, nemojte to deliti na društvenim mrežama. Velike su šanse da će to samo pogoršati stvar. Osim toga, možda ćete se par sati kasnije pomiriti, a druge ćete uvući u svoje zavrzlame, što takođe nije u redu. Radije tu energiju iskoristite na razgovor s partnerom i rešavanje nesuglasica.

4. Porodične drame

Čak i da su ponekad zanimljive drugima, vaše porodične drame ne treba da se nađu na društvenim mrežama. Ako neko pročita ili mu prenesu šta ste napisali o njemu ili njoj, možete celoj porodici pokvariti raspoloženje. A ukoliko nekom morate nešto reći, učinite to licem u lice, a ne preko Facebooka.

5. Svoje političke stavove

Često se na porodičnim okupljanjima čuju oprečna politička mišljenja, i neretko dolazi do sukoba, Ali to ne treba nikako da se dogodi tokom praznika, te svoj cinizam sačuvajte za neku drugu priliku.

6. Slike drugih bez njihovog dopuštenja

Danas puno znamo o zaštiti privatnosti i zašto je ona nužna. Nemojte objavljivati fotografije drugih samo zato što je vama fotka lepa, pogotovo ako je reč o deci. Obavezno pitajte roditelje mališana ili tražite dopuštenje drugih pre nego li objavite neku prazničnu fotografiju.

7. Bilo kakva izjava koja omalovažava druge religije

Možda ne znate ko od vaših prijatelja tačno slavi Božić, a ko samo Novu godinu. Ako dobijete poruku koja nije u potpunosti primerena vama, nemojte se ljutiti – sve želje su iskazane iz dobre namere.

8. Nešto što može videti vaš šef

Katkad se previše opustimo u svojim profilima i zaboravimo da skoro svi mogu videti što objavljujemo, čak i kada dobro zaštitimo svoj profil. Prijatelji naših prijatelja svašta mogu videti, kao uostalom i vaš šef. Zato pazite šta tokom praznika postavljate u pripitom stanju.

9. Gomila selfija

Iako su možda savršeno obrađene fotografije vas na snegu ili pored jelke sjajne za vaš Instagram, uzdržite se od postavljanja gomile selfija tokom praznika. Svima je naporno da gledaju kako se smešite na 25 skoro identičnih fotografija, i sasvim je dovoljna samo jedna.

10. Non stop ste online

Pre samo 10 godina, mobilni telefon na stolu za vreme ručka smatrao bi se ultimativnom nepristojnošću. Polako i pomalo, to je postala svakodnevica. Telefonom možete zabeležiti lepe uspomene sa porodicom, ali nemojte da vam non stop bude u rukama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar