Fatalne greške koje gotovo sigurno vode prekidu veze, smatraju stručnjaci

Mnogi kažu da se ove stvari podrazumevaju i da se niko ‘normalan’ neće tako ponašati u vezi, možda ima onih koji trebaju ‘utvrditi gradivo’

1. Malo ste ‘sirovina’
Grubo hvatate partnera/icu za grudi ili međunožje, ponekad i u javnosti, i mislite da je to predigra.

2. Kažete da joj odeća nije laskava
Nemojte reći svojoj partneki da u bilo čemu izgleda debelo, čak ni kad to pita.

3. Koristite sarkazam da ih omalovažavate
Nemojte sarkastično reći svom partneru da je trebao pitati za upute kada sumnjate da se izgubio.

4. Protivrečite im pred drugima
Ne protivrečite svom partneru u javnosti… koliko god preterivao.

5. Previše ste radoznali na društvenim mrežama
Ne uhodite svoju voljenu ili bivšu na društvenim mrežama. Kada proveravate pozive na telefonu i e-poštu i pratite njega ili nju u njihovim večernjim/vikend aktivnostima, ne šaljete baš poruku poverenja.

6. Žalite se prijateljima i porodici
Ne žalite se prijateljima, porodici ili suradnicima na svoju voljenu osobu. Dugo nakon što ste mu ili njoj oprostili, vaši prijatelji i porodica još uvek gaje negativne osećaje. Ako se morate ‘istresti’ o svom partneru, recite to strancu na ulici.

7. Omalovažavate njene frustracije
Kada vaša žena govori o problemu koji ima, nemojte sugerisati da bi radije bila sama dok je uzrujana. Samo slušaj i klimaj glavom, dobacujući povremeno: „Oh dušo, tako mi je žao što ti se to dogodilo.“

8. Ne poštujete njihovu želju da budu sami
Kad je vaš muškarac uznemiren, prestanite ga pritiskati da „priča“. Razgovor nije ono što mu treba. Donesite mu pivo umesto toga i ostavite ga na miru da to reši sam sa sobom.

9. Prekidate omiljenu aktivnost
Znajte da sredina fudbalske utakmice nije  najbolje vreme za ozbiljan „razgovor“. Kad je fudbal, ništa osim prirodne katastrofe u vašem domu neće imati prednost, a možda čak ni to!

10. Previše pretpostavljate
Prestanite od partnera očekivati da vam čita misli. Ne može!

11. Ne prepoznajete kontekst
Prestanite misliti da vaša partnerka misli ono što kaže. Pokušajte čitati između redova kako biste otkrili što ona zapravo govori.

„Nije me briga, radi što želiš“, ne znači to, već pre znači da ju je jako briga i ako napravite stvar u pitanju, verovatno ćete se naći u velikom problemu.

12. Mislite da bi trava negde drugde mogla biti zelenija
Kad ništa drugo ne uspe i odlučite da raskinete, bolje razmislite pre sledeće veze. Možete završiti s partnerom koji je lošiji od onog kojeg već imate, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.