U trendu

Genijalan trik „tri kutije“ zaludeo sve, ovako ćete uštedeti brdo novca

Internet su dosad masovno preplavljivali sistemi štednje poznati kao dve ili tri koverte, međutim, jedan anonimni čitalac, je otkrio svoj način štednje pomoću 3 kutije.

Kako je rekao, taj sistem je izumeo kako bi sebi olakšao velike udare na budžet, kad je potrebna registracija automobila, dodatni novac za letovanje ili kupovina nekog potrebnog aparata.

Potrebno je razdvojiti valute, ali i apoene. Na taj način godišnji nivo uštede može biti u nivou jedne prosečne plate ili više, zavisno koliko zarađujete i koliko odvajate, piše Luftika.rs.

Šta stavljati u jednu, šta u drugu, a šta u treću kutiju?

Prva kutija – kada vam legne plata, odmah kupite evre

– U jednu kutiju stavljam evre. Svakog meseca kad legne plata kupim 5 evra, dakle 600 dinara odvojim odmah od plate. Nemam baš veliku platu, pa ne mogu više da kupim.

Druga kutija – Teslina novčanica

– U drugu kutiju svakog dana stavljam 100 dinara. Nisam pušač, možda bih mogao i 200 dinara da stavim, ali potroši se novac, pa mi je 100 „sigurica“ – objašnjava ovaj čitalac koji ne želi da iznosi svoje ime.

Treća kutija – neću žvaku daj mi kusur

Kako kaže, u treću kutiju stavlja novac koji ostaje od kusura.

– U trećoj kutiji su kovanice od 2, 5 i 10 dinara, generalno sitni novac od kusura, kojeg svakodnevno bude u nekom iznosu – objašnjava on.

Svake godine ovako on uštedi minimum 500 evra, a kako kaže – dobar je osećaj znati da imaš neki „bonus“ novac uz sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)