U trendu

Gorila zarobljena 27 godina uradila sebi nešto što će slomiti i najtvrđa srca (video)

Jadna životinja!

Gorila koja je trebala biti puštena pre četiri godine i dalje je u prljavom tajlandskom zoološkom vrtu, a jedan od poslednjih snimaka ove jadne životinje prikazuje kako čupa dlaku i kotrlja se po podu. Stručnjaci koji su analizirali snimak kažu da životinja boluje od teškog oblika depresije.

Bua Noi je 33-godišnja ženka gorile koja živi na sedmom spratu zoološkog vrta Pata u jednom tržnom centru u Bangkoku. Tamo je od 1992. – doveli su je iz Nemačke kada je imala tri godine.

Zaključana je u betonskom kavezu i nikada nije izašla iz zatvora.

Iako su na snimku mnogi primetili teško stanje u kojem je, vlasnik zoološkog vrta Kanit Sermsirimongkol kaže da je s njom sve u redu…

Ipak, druge životinje koje se vide na snimku su takođe u lošem stanju, pritom krov curi, odvodi su jezivo prljavi.

Svedok koji je objavio video kazao je: „Tako mi je žao ove gorile. Ona izgleda očajno. Strašno je jer za nju više nema nade. Mnogi su je pokušali osloboditi, ali nisu uspeli, a imala je šansu da bude srećna. Svi smo je zaboravili, a tako bi bilo divno da samo jednom u životu oseti zemlju i travu pod svojim nogama.“

Osim gorile, u ovom zoo vrtu su i orangutani, čimpanze, leoparde, reptili, ptice i Bua Noi.

Zvaničnici su prije četiri godine naredili zatvaranje ovog zoološkog vrta i puštanje životinja, no vlasnici su obećali popraviti stanje… Nikad to nisu učinili.

„Kritike me ne dotiču, jer ja znam najbolje. Vi vidite snimak na internetu i mislite da znate sve. Brinemo se o njoj kao da nam je kći. Znam da ćemo joj jednog dana naći bolji dom, ali sad je ne možemo pustiti u divljinu, jer se ne zna brinuti za sebe“, rekao je vlasnik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.