U trendu

Hitlerov telohranitelj: Lično sam ubio Teslu po direktnom naređenju (foto)

Lični Hitlerov telohranitelj, čovek koji je oslobodio Musolinija, lovio Tita po Drvaru, savetnik Nasera, tvrdio je da je ugušio Nikolu Teslu.

View this post on Instagram

#ww2 #ottoskorzeny #scarface 1908-1975

A post shared by WW2 (@ww2.1939) on

– Ja sam ubio Nikolu Teslu po ličnom naređenju Adolfa Hitlera koji je procenio da bi saveznici mogli da iskoriste njegova otkrića i dobiju rat – tvrdio je Oto Skorceni, pukovnik SS jedinica, komandant njmačkih komandosa u Drugom svetskom ratu.

Ovo, ali i mnoge druge neverovatne stvari, Skorceni je ispričao na samrti svom nesuđenom zetu Eriku Bremanu (poznatom i kao Erik Orion), koji je o tome svedočio u jednoj radio emisiji u SAD 2006.

Skorceni je tvrdio da je u januaru 1943. godine, po ličnoj Hitlerovoj naredbi, podmornicom prebačen do obala Njujorka odakle je, zajedno sa Rajnhardom Gelenom otišao u hotel u kome je Tesla živeo, ugušio ga jastukom, ispraznivši zatim sef sa obiljem vrednih dokumenata, i na kraju neopaženo otišao.

Priča potkrijepljena dokazima

Iako je cela priča bila potkrepljena i dokazima u vidu „pune kutije za cipele fotografija Skorcenija“ na kojima je on u uniformi SS jedinica, u društvu sa Hitlerom, Martinom Bormanom, Mengeleom, Musolinijem i mnogim drugim zločincima, nekako je brzo prekrivena velom tajne.

Prema Skorcenijevim rečima,Hitler je smatrao da je važno da eliminiše Teslu pa je pripreme za operaciju u Teheranu prepustio Paulu Fon Ertelu, za koga zapadni izvori nemaju nikakve podatke.

Skorceni se predao saveznicima u maju 1945. godine sa tvrdnjom da je lično organizovao prebacivanje Hitlera iz Berlina „na sigurno“ i da su Rusi našli spaljene ostatke Hitlerovog dvojnika.

Skorceniju je suđeno, ali je 1948. navodno pobegao, krio se 18 meseci u Nemačkoj da bi se dokopao Španije gde mu je general Franko dao pasoš. Skorceni je navodno bio i savetnik više egipatskih predsednika, pa i Nasera.

Bio je savetnik Huana Perona u Argentini i telohranitelj njegove žene Evite, a navodno je radio i za izraelski Mosad.

View this post on Instagram

#ottoskorzeny

A post shared by Quique Real (@realquique) on

Smrt pod velom tajne

U Madridu je 1975. po jednoj verziji umro od posledica raka kičme, a po drugoj je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Već pomenuti Erik Breman je tvrdio da su Amerikanci Skorcenija, baš kao i mnoge druge poznate esesovce, prebacili u SAD gde su radili za njih. On tvrdi da je Skorceni umro 1999. i da je prisustvovao prosipanju pepela iz njegove urne.

Skorceni je, navodno, rekao i da je njemu i Rajnhardu Galenu, koji je posle rata učestvovao u organizovanju rada CIA-a i BND-a (Zapadno-nemačke obaveštajne službe), pomagao Teslin dugogodišnji asistent Džordž Šerf.

Skorcezi je tvrdio i da je Šerf zapravo bio špijun, koga je još 1938. lično Hitler poslao u SAD sa zadatkom da „bude u blizini Tesle“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.