U trendu

Hladna, topla, sa ili bez mleka: Kafa koju pijete otkriva kakva ste ličnost

Prema istraživanju koje je sprovela Califia Farms, oni koji najviše vole hladna pića i hladnu kafu obično vole sunčano vreme (40 odsto), vole da gledaju naučno-fantastične emisije poput Nerešenih misterija (37 odsto) i vrlo je verovatno da pripadaju generaciji Z (40 odsto).

U međuvremenu, oni koji piju toplu kafu obično su ekstroverti (40 procenata), više vole oblačno vreme (36 procenata), vole sitkome poput Šitovog potoka (33 procenta), slušaju Tejlor Svift (24 procenata) i bumeri su. Ispostavilo se da 94 odsto ljudi starijih od 56 godina preferira toplu kafu.

Kada su putovanja u pitanju, oni koji više vole hladnu kafu su verovatno avanturistički raspoloženi i vole da se oglašavaju na društvenim mrežama. S druge strane, ljubitelji vruće kafe manje putuju i preferiraju društvene mreže sa naglaskom na test komponenti.

Izbor mleka

Od onih koji piju hladnu kafu, 38 odsto koristi biljno mleko, pri čemu preovladavaju bademovo i ovseno mleko u odnosu na druge opcije biljnog mleka.

U međuvremenu, 40 odsto onih koji piju toplu kafu odlučuje se za klasično mleko životinjskog porekla.

Inače, 59 odsto ispitanika reklo je da im je pandemija u velikoj meri poremetila navike ispijanja kafe, dok je 46 odsto učesnika reklo da ih je karantin primorao da više eksperimentišu sa kafom kod kuće, dodajući joj led ili alternativno mleko, savladavajući nove načine ispijanja kafe.

Postoji i određena veza između željene temperature napitka od kafe i znakova Zodijaka. Dakle, zemljani i vatreni znaci više vole toplu kafu, dok vazdušni i vodeni znaci preferiraju hladnu kafu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar