Hrvatska pevačica zaposlila migranta u Beogradu, traži da mu Srbija odobri azil (foto)

Pevačica Ida Prester, glavni vokal bendova „Lolobriđida“ i „Maika“, podelila je na „Fejsbuku“ dirljivu priču o migrantu Samiju (18), koga je zaposlila u Beogradu i čija ju je životna priča dirnula.

Simpatična i uvijek nasmijana Ida uspješno promovira cijepljenje protiv HPV-a 🙂

Gepostet von Budi MRAK 2 am Donnerstag, 30. Mai 2019

– Pre dva meseca odlučili smo da u firmi mog muža zaposlimo nekog azilanta – napisala je Ida pored Samijeve slike. – Razmišljali smo da njima nije potrebna samo humanitarna pomoć, već samopouzdanje i pripadnost društvu, korisnost za zajednicu. Kontaktirali smo sa Centrom za tražioce azila i tražili preporuku za nekog migranta sa radnom dozvolom. Odmah su nam poslali Samija, izbeglicu iz Avganistana, koji ide u školu za modni dizajn i odlično govori engleski jezik.

Ovo je Sami. Ima 18 godina, ide u skolu za modni dizajn, obozava umjetnost i izvrsno govori engleski. Sami je decko…

Gepostet von Ida Prester am Mittwoch, 18. September 2019

Ida, koja se zbog ljubavi prema Ivanu Peševskom pre sedam godina iz Zagreba preselila u Beograd, i rodila sinove Roka i Rija, navodi da je Sami u Srbiju stigao sa 15 godina. Roditelji, braća i sestre su ga odgovarali od puta u nepoznato, ali je on bio gladan normalnog života. Put od Avganistana do Srbije prevalio je uglavnom peške, uz pomoć krijumčara i video ono što jedno dete ne bi trebalo da vidi ni na filmu. Čim je došao, krenuo je u školu za dizajn i počeo da uči srpski.

– Srbija mu se svidela, kaže, otvorena je, topla i opuštena – piše dalje Ida. – Sami se na poslu odlično snašao, kolege ga obožavaju. Ipak, još se oseća bespomoćnim. Pre nekoliko dana mu je po treći put odbijen azil. Ne znamo kako da mu pomognemo. Najdirljivija mi je bila Samijeva rečenica dok smo pričali: „Ne razumem, upoznao sam ovde mnogo ljudi koji žele da pobegnu u neke zemlje gde se bolje živi. Ja samo želim ovaj život koji oni već sada imaju, ništa više od toga.“

3 komentara
 1. Srđan

  Kući neka ga vodi. Sve počinje sažaljenjem. Kasnije simpatijom. Dok se naposletku vaša kćerka ne zaljubi u njega i izrodi mu barem 5-toro djece. Naravno muslimana. Kada se to desi on će znati da je ispunio ajet iz muslimanskih hadiza koji kaže „muslimani uzimajte žene nevjernika jer stvoreno od muslimana muslimanom se rađa a u brojnosti je snaga islama“. Zbog te rečenice niti jednog turskog sultana nije rodila muslimanka. Sve su ih rodile hrišćanke jer je to najstariji oblik specijalnog rata u svijetu. Najveću štetu i zlo jednom hrišćaninu i cijeloj hrišćanskoj vjeri ćeš napraviti ako mu uzmeš ženu i natjeraš je da umjesto nekoliko hrišćana rodi nekoliko muslimana.

 2. Anonimni

  Nek ga zaposli u Zagrebu pa nek mu Kolinda odobri azil.

  1. Anonimni

   Majstore zato i jesmo Srbi a ne Hrvati!!Razumeš?

Napišite komentar