U trendu

Hteo da snimi porodicu iz vazduha pa u panici gledao šta im se približava

Den Votson bio je sa svojom porodicom na kupanju na popularnoj plaži New Smyrna u američkoj saveznoj državi Floridi kada im se dogodila gotovo filmska scena.

Otac je s obale posmatrao svoju suprugu i troje dece kako se kupaju i pomislio da je to idealna prilika da ih snimi dronom iz vazduha. Uključio je kameru na dronu, a kada je pogledao šta mu je u kadru, šokirao se.

Desetak metara do njegove porodice nazirala se senka ajkule koja je plivala prema obali. Otac je odmah počeo da viče i govori supruzi i deci da izađu iz okeana.

Na Instagramu je objavio dve fotografije koje je snimio. Na prvoj se vidi kako ajkula pliva prema porodici, a na drugoj kako oni trče iz okeana, a morska neman odlazi prema dubini.

– Kada razmišljaš o ajkulama, pomisliš da su u dubokoj vodi, nikada ih ne zamišljam tako blizu i ne misliš da bi mogli da dođu u vodu koja je duboka do kolena. Zastrašujuće je videti koliko se približio mojoj deci – rekla je majka Sali koja je s decom bila u vodi.

Inače, na Floridi je od 1882. godine zabeleženo 827 neisprovociranih napada ajkula i uglavnom se svake nedelje prijavi po jedan incident plivača i ajkula.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.