I lekari preporučuju: Ovaj deo tela obavezno osušite fenom posle kupanja

I dok možda fen koristite samo za sušenje kose, da bi sprečili jedno ozbiljno oboljenje, trebalo bi da počnete da ga koristite i na nogama.

Iza ovog saveta stoji prilično logično objašnjenje. Prema stručnjacima, fenom bi trebalo osušiti nokte na nogama nakon svakog tuširanja. Stručnjak za nokte, Debora Lipman, kaže da je sušenje noktiju na nogama, nakon tuširanja, u potpunosti opravdano, jer se na taj način sprečava razvoj gljivica na noktima koje, kada se jednom pojave, iziskuju dug i naporan proces rešavanja. Ukoliko se nokti sami suše na vazduhu, potrebno je 30 minuta da bi se uglovi i razmaci između prstiju dobro osušili, a upravo to su mesta gde se gljivice najčešće pojavljuju, a zatim i šire.

Stopala

Ukoliko iskoristite fen, sušenje će biti gotovo za samo minut, a sprečićete razvoj gljivica. Mnogi od nas ne razmišljaju o tome šta sve može da se dogodi, ukoliko ne negujemo stopala i nokte na nogama pravilno. Gljivicama, inače, izuzetno pogoduje vlažno područje. Da biste dodatno izbegli nastanak gljivica, izbegavajte preusku obuću. Uvek birajte onu u kojoj postoji mogućnost cirkulacije vazduha. Redovno menjanje čarapa je neophodno, pogotovo ukoliko su vaša stopala sklonija znojenju.

Prvi znak da, verovatno, imate gljivice jesu bele tačkice na noktima. Isto tako, pokazatelj može biti i suva koža na stopalima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.