U trendu

Idete na godišnji odmor? Spakujte se pomoću trikova profesionalaca!

Veliki odmor je pred vratima i više nije dovoljno samo ubaciti nekoliko komada odeće u ručni prtljag, a kako biste se dobro i pravilno spakovali za predstojeće putovanje, profesionalci u oblasti putovanja imaju nekoliko trikova u rukavu. Kako otkrivaju, kontrolni spisak je ključan, kao i odabir kofera s puno pregrada i efikasnih rešenja za pakovanje neophodnih predmeta.

Odlaganje odeće u kofer bez nekog posebnog plana nikada nije dobra ideja, a pre nego što započnete s pakovanjem, prvo bi trebalo dobro da promislite o destinaciji na koju planirate da idete. Kakvo će biti vreme, kojim se aktivnostima planirate baviti i koliko se često planirate presvlačiti, samo su neka od pitanja na koja bi trebalo da znate odgovor. Isto tako isplati se proveriti ima li vaš budući smeštaj na raspolaganju predmete poput fena za kosu kako ne biste morali poneti vlastito, a zauzvrat ćete dobiti dragocen prostor u koferu.

Nakon sastavljanja kontrolnog spiska svi navedeni odevni predmeti i stvari na njemu treba da budu jasno postavljeni u prostoru, npr. na krevetu.

Spakujte kofer pravim redosledom

Teži predmeti poput knjiga ili cipela uvek bi trebalo da se nađu na samom dnu kofera dok bi laganiji trebalo da budu postavljeni na samom vrhu. Oni koji preferiraju ovu tehniku pakovanja ne samo da sprečavaju zgužvan izgled odeće, već i štede prostor.

Smotajte odeću umesto da je presavijete

Odeća osetljivih tkanina poput svile ili lana s lakoćom se može zgužvati u koferu, ali navedeno možete sprečiti ako je smotate. Lepa nuspojava ove tehnike je i ta da štedi prostor u kovčegu. Isto vredi za vakuumske kesice koje smanjuju volumen odeće u koferu.

Cipele u kovčegu osigurajte čarapama

Prema rečima profesionalnih putnika, obuću nikada ne bi trebalo odložiti u plastičnoj kesici u kofer jer se na taj način brže udubljuje zbog pritiska ostalih predmeta. Kako biste zadržali izgled svoje zatvorene obuće, isplati se poslužiti se čarapama, a jednokratne kape za tuširanje savršena su alternativa plastičnim vrećicama jer na higijenski način pokrivaju đon obuće.

Spakujte kozmetiku tako da ne iscuri

Curenje gela za tuširanje ili parfema u prtljag jednako je neugodno koliko i nepotrebno. Rešenje ovog čestog problema pri pakovanje nalazi se u prozirnoj foliji. Jednostavno odvijte čep sa šampona ili bočice parfema, stavite sloj prozirne folije i ponovo ga zavijte. Na ovaj način osiguraćete to da tečnost nikada ne iscuri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar