U trendu

Ignorisala je ove simptome ,,jer se to dešava svima“: Kad je konačno otišla na pregled čula je tešku vest

Šeri Hager prolazila je kroz svakodnevne zdravstvene probleme koji manje-više muče većinu ljudi. Često nadimanje, prolivi i bolovi u stomaku bili su njeni verni saputnici.

,,Probala sam sve, pa i čajeve i tople obloge i razne druge trikove i recepte, ali situacija je postajala sve gora i gora. Na kraju je došlo do toga da dobijem dijareju samo nekoliko sati posle obroka, a vremenom bi mi i od obične čaše vode bilo mučno“, kaže Šeri i  dodaje da je sve to trajalo tri meseca. Za ta tri meseca pokušala je sve – izbacila je gluten iz ishrane, pa izbacila mlečne proizvode, ali ništa joj nije pomoglo.

Na kraju je otišla na kolonoskopiju, gde se ispostavilo da ima rak debelog creva, a odluka da se pregleda spasila joj je život.

Prošla je nekoliko teških operacija, pet nedelja terapije zračenjem i šest meseci hemoterapije, koje je imala jednom nedeljno.

Rezultati su bili dobri, ali dve i po godine kasnije nađen joj je novi tumor na debelom crevu, pa prolazi kroz drugu rundu terapije, a sve beleži na svom blogu, gde je počela da skreće pažnju na simptome koje ljudi obično zanemaruju.

,,Ne stidi se da pričaš o onome što te muči. Što više pričamo o određenim stvarima, manje nas je sramota da pričamo o njima, a to je u ovom slučaju veoma važno. Ne igrajte se sa zdravljem, testirajte svoju stolicu“, kaže na kraju Šeri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.