U trendu

Igra sudbine: Kineski bračni par pronašao ćerku posle 24 godine

Bračni par iz Kine danas se, posle 24 godine, sastao s svojom kćerkom, koja je nestala 1994. godine, kada je imala tri godine.

Tokom višegodišnje neumorne potrage Vang Mingćinga i njegove žene Liu Dengjing za kćerkom Chifeng, Vang je počeo da vozi taksi u nadi da će jednog dana njegova kćerka ući upravo u njegovo vozilo.

Bračni par se, naime, bavio prodajom voća na tezgi pored puta u jugozapadnom kineskom gradu Čengdu, a jednog dana, Vang je ostao bez sitnog novca, te je nakratko otišao do susedne tezge kako bi mogao da vrati kusur kupcu, prenosi Bi-Bi-Si.

Kada se posle nekoliko minuta vratio, nije mogao da pronađe svoju kćerku, javili su kineski mediji.

Vang i njegova žena, koji imaju još jednu kćerku i sina, godinama su tragali za Chifeng u Čengduu i okolnim oblastima i nikada nisu napustili taj grad u nadi da će njihova kćerka pronaći put do kuće.

Kineska policija je tokom godina identifikovala više žena za koje je mislila da bi mogle da budu Chifeng, ali je DNK testovima utvrđeno da to nije ona.

Do napretka je došlo prošle godine, kada je policijski crtač čuo za taj slučaj i odlučio da pomogne porodici time što će nacrtati kako bi Chifeng mogla da izgleda kao odrasla osoba.

Crtež je kružio internetom, dok ga hiljade kilometara udaljena Kang Jing nije videla i ostala šokirana time koliko je devojka s crteža podseća na nju samu.

Stupila je u kontakt s Vangom ranije ove godine i ubrzo se podvrgla DNK testu.

Ovog puta, rezultat je bio pozitivan – Vang je konačno pronašao svoju davno izgubljenu kćerku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar