U trendu

Ima samo 17 kilograma, jede krišku jabuke na dan i preti joj sigurna smrt (video)

Kristini Kariaginoj, Ruskinji koja boluje od anoreksije, lekar je nimalo taktično rekao da izgleda toliko zastrašujuće da može da glumi u horor filmu. Ona ima 17 kilograma i preti joj sigurna smrt.

https://www.instagram.com/p/BnqgKBgD7xc/?utm_source=ig_embed

Lekar kaže da će 26-godišnjakinja iz Barnaula na jugu Rusije biti na pola puta od izlečenja kad nauči da se šali na svoj račun.

Kad se uozbiljio, rekao joj je da bi mogla da umre u roku godinu dana ako se ne podvrgne lečenju.

Bolest se pojavila kad je bila u srednjoj školi, jer je skoro prestala da jede. Danas se njena ishrana sastoji od komadića jabuka i banana, a teška je kao prosečno četvorogodišnje dete.

Kristinina priča potresla je rusku rijaliti zvezdu Mariju Kokhno, koja je i sama bolovala od anoreksije. Da bi joj pomogla, pokrenula je kampanju na društvenim mrežama.

https://www.instagram.com/p/BnqvPf8D64h/?taken-by=marynova888

Koliko je situacija ozbiljna svedoči činjenica da ima daleko manje kilograma od ljudi koji su dosad umrli od anoreksije.

Njihove težine kretale su se od 18 do 25 kilograma, a kod tako male kilaže organi počinju da otkazuju.

„Znam kako je kad neko stavi hranu ispred vas, a vi ne možete da jedete. Čak i kad ste svesni da umirete, vi ne možete da jedete“, rekla je Marija, koja je zamolila doktora Jana Golanda da Kristinu besplatno leči.

Dosad je prikupila novac za put Kristine i njene majke u Nižnji Novgorod, a kako se ispostavilo, Goland je lekar koji je Kristini rekao komentar o hororima.

Izgleda da je to ipak podstaklo na promenu, jer je već drugi dan pojela kašu.

„Videla sam je da jede kašu i nisam verovala svojim očima. Pre toga jela je samo sićušne komade banana i jabuka i pila vodu i sokove“, rekla je njena majka Marina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.