U trendu

Ima tek 16 godina, a imala je preko 100 estetskih operacija (video)

Jedna 16-godišnja tinejdžerka, poznata kao „najmlađa zavisnica od estetske hirurgije u Kini“, tvrdi da je u poslednje tri godine imala ni manje ni više nego 100 invazivnih kozmetičkih zahvata, a sve u pokušaju da poboljša svoj izgled.

Zhou Chuna, mlada kineska influenserka s više od 300 hiljada pratilaca na platformi Sina Weibo, onlajn karijeru izgradila je na plastičnoj hirurgiji, dokumentujući svoju ekstremnu transformaciju, prenosi Oddity Central.

Chuna nije jedina devojka koja se vrlo mlada okrenula kozmetičkim poboljšanjima, ali njen slučaj smatra se jedinstvenim zbog velikog broja postupaka koje je uradila (oko 100) u relativno kratkom periodu (tri godine). Iako tvrdi da je imala ozbiljne nuspojave zbog zavisnosti od plastične hirurgije, poput gubitka pamćenja i trajnih ožiljaka, tinejdžerka kaže da se sve to isplati.

Zhou svojim pratiocima govori da je bila jako ružna pre operacija. Kaže kako su je zbog toga vređali i maltretirali pa je odlučila da mora da promeni svoj izgled.

Već s 13 godina počela je da gnjavi roditelje da joj plate operaciju očnih kapaka, popularnu među ženama u Aziji, i usprkos njihovom otporu, na kraju su joj to i priuštili. Ljudi su pokušavali da je odvrate od daljih operacija, ali 16-godišnjakinja kaže da je osetila da se drugi ponašaju prema njoj bolje pa je odlučila da nastavi.

U naredne tri godine je imala 100, uglavnom jednostavnih, zahvata, bilo je i složenijih, a kaže i da ne namerava da uskoro prestane sa promenama na licu i telu.

Do sada je potrošila oko 4 miliona juana (preko pola miliona evra) na svoju opsesiju, a većinu su joj platili roditelji, vlasnici profitabilne kompanije.

Chuna kaže i da roditeljima nije dala izbora. Pretila im je da će se ispisati iz škole ako joj ne plate operacije.

„Nikad neću biti zadovoljna svojim izgledom“, rekla je 16-godišnjakinja. „Uvek mislim da ću izgledati bolje nakon iduće operacije. Neko me je pitao žalim li zbog tih operacija, ali žalim jedino što nisam počela ranije.“

Kaže i da više ne može da živi bez plastičnih operacija, iako su joj neke ostavile trajne ožiljke. „Nikad se ne plašim bola, bojim se ružnoće“, rekla je tinejdžerka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)