U trendu

Imate problem sa nesanicom? Postavite krevet na “najjače” mesto

Kao što svi znamo, svakodnevno suočavanje s neprospavanim ili loše prospavanim noćima može ostaviti traga i uticati na naše ukupno raspoloženje.

Prema principima feng šui filozofije i učenja, spavaća soba ima izuzetno veliki uticaj na naše fizičko i mentalno blagostanje. S obzirom na to da veći deo vremena u spavaćoj sobi provodimo u pasivnom stanju, kako bismo maksimalno iskoristili njenu energiju, važno je pažljivo birati sve što je u njoj oko nas. Za miran san potrebno je da svoj krevet postavite na “najjače” mesto u sobi.

Prema feng šuiju, krevet bi trebalo da bude postavljen tako da ima pogled na ulaz vrata, ali da bude postavljen daleko od direktne linije sa vratima. Na taj način, krevet dobija stabilnost, podršku i energetsku zaštitu. Takođe je preporučljivo izbegavati postavljanje kreveta ispod prozora, jer to može remetiti protok energije i uticati na kvalitet sna. Pored ovog saveta, poslušajte io stale i uklonite:

Sve što se nalazi ispod kreveta

Prema filozofiji Feng šuija, preporučuje se da ispod kreveta ne bude ništa kako bi se očuvala neometana struja energije. Međutim, ako ste prinuđeni ili želite iskoristiti taj prostor, možete smestiti mekane i nežne predmete poput jastuka i dodatne posteljine ispod kreveta. Takođe je važno izbaciti iz sobe sve stare i nepotrebne predmete, jer oni takođe mogu narušiti protok energije.

Televizor i ostali elektronski uređaji

Verovatno ste već upoznati s preporukom da se ne gleda televizija i ne koriste elektronski uređaji poput telefona i računara pre spavanja.

Knjige

Iako ljubitelji knjiga mogu biti razočarani, važno je znati da knjige nisu najbolji izbor za spavaću sobu. Knjige emituju aktivnu energiju koja može ometati potpuno opuštanje. Ako ne možete ili ne želite da se potpuno odreknete knjiga u spavaćoj sobi, pokušajte ih barem ukloniti iz vidokruga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar