U trendu

Ime koje nosite nije izabrano slučajno, u prvom slovu zapisana vam je sudbina

Odabir imena za dete je važna odluka, jer će to biti ime koje će nositi tokom svog života. Možda niste znali, ali prvo slovo imena može sadržati iznenađujuće mnogo informacija o potencijalnom karakteru neke osobe. Bez obzira da li ste fascinirani drevnim verovanjima ili samo tražite zabavan uvid u osobine ličnosti koje bi ime moglo otkriti, ovo putovanje kroz azbuku će vam se sigurno svideti. Pripremite se za dašak ironije i humora dok istražujemo šta prvo slovo vašeg imena govori o vama.

A – Ambicija i samopouzdanje

Slovo A kao početak azbuke i abecede, simbolizuje snažnu ličnost. Vi ste jaka osoba koja voli da živi po svojim pravilima. Malo ste prevrtljivi u ljubavi i tražite nekoga ko će podržati vaše ambicije.

B – Emocionalnost i požrtvovanost

Ako je vaš inicijal B, vi ste temperamentni i emotivni. Spremni ste da se žrtvujete za druge, što ponekad može biti štetno za vas. Volite da uživate, ali tražite ravnotežu u životu.

C/Č – Nestalnost i pouzdanost

Ako je vaše inicijal C ili Č, vi ste pažljivi, racionalni i sjajni porodični tipovi. Međutim, imate i negativnu stranu – kada vas neko dovede na ivicu, znate da budete hladnokrvni i osvetoljubivi.

D/Dj– Harizma i senzualnost

Prva slova D i Dj simbolizuju senzualnost i harizmu. Vi ste veliki ljubavnici i imate puno energije. Odani ste u ljubavi, ali pazite koga puštate blizu.

E – Društvenost i kreativnost

E predstavlja društvenu i kreativnu osobu. Vi cenite prijateljstvo i volite da stvarate. Pomalo ste prevrtljivi u ljubavi i obično se smirite tek kasnije u životu.

F – Optimizam i zabava

F simbolizuje optimizam i vedrinu. Znate kako da vidite svetlu stranu stvari i prirodni ste zabavljači. U ljubavi ste oprezni i skloni platonskoj ljubavi.

G – Filozofija i duhovnost

Prvo slovo G označava filozofski orijentisanu osobu. Vi ste duboki mislioci i tražite smisao u religiji, meditaciji ili načinu života. U vezama možete biti lakoverni, ali imate velika očekivanja.

H – Kreativnost i perfekcionizam

H simbolizuje stvaralačku moć. Motivisani ste i volite da imate stvari pod kontrolom. Ljubavne veze često ometaju vaš profesionalni uspeh, ali ste predodređeni za uspeh i bogatstvo.

I – Pravda i red

Slovo I predstavlja pravdu i želju za redom. Dobronamerni ste i istančanog ukusa. U vezama ste beskompromisni – ili vam neko odgovara, ili uopšte ne želite da budete u njegovoj blizini.

J – Ambicija i iskrenost

Prvo slovo J simbolizuje okrutnu ambiciju i iskrenost. Direktni ste ali iskreni i tražite stabilnog partnera koji će vas držati smirenim i srećnim.

K – Ekstremi i romansa

K predstavlja ekstreme i različite uloge u životu. Snažni ste i emotivni, volite da budete u centru pažnje, ali ste i romantični ljubavnici sa nezasitnim libidom.

L – Harizma i energija

L simbolizuje energične i harizmatične pojedince. Volite da putujete, menjate posao i tražite nova iskustva. Tek kad nađeš svoj mir, skrasiš se u starosti.

M – Inteligencija i lojalnost

M predstavlja hrabre, inteligentne i vredne ljude. Vi ste odani prijatelji i odlični savetnici, ali takođe znate kako da manipulišete da biste dobili ono što želite.

N – Analitičnost i ekscentričnost

N simbolizuje analitičnost i ekscentričnost. Volite da analizirate ponašanje drugih i često ste nepoverljivi prema ljubavi, posebno kada vam je već slomljeno srce.

O – Mudrost i obrazovanje

O predstavlja mudrost i obrazovanje. Često ste pisac, profesor ili radite u prosveti. Imate visoke moralne principe i često ulazite u sukobe sa drugima, ali vas zbog toga poštuju.

P – Jasnoća i dramatizacija

P simbolizuje jasnoću i talenat. Volite da se zabavljate, ali znate da preterano dramatizujete. U ljubavi vas privlače partneri koji vas impresioniraju svojom inteligencijom, iskustvom ili reputacijom.

R – Lojalnost i saosećanje

R označava lojalnost i saosećanje. Vi ste lojalni samo onima koji su vam bliski, dok se držite na distanci od drugih. U svojoj profesiji volite izazove i imate velike ambicije.

S/Š – Seksualna privlačnost i privlačnost

S ili Š simbolizuju seksipil i privlačnost. Volite glamur i lepe stvari. Materijalne stvari su vam važne kao dokaz uspeha i sigurnosti.

T – Hiperaktivnost i zaposlenost

T simbolizuje hiperaktivnu prirodu. Uvek ste zauzeti i teško održavate veze. U mlađim godinama fokusirate se na ljubav, a kasnije na uspeh i porodicu.

U – Neorganizovanost i lojalnost

U simbolizuje neorganizovanost i haotičan život. Volite osećaj pritiska koji vas tera napred. U ljubavi ste odani i previše se posvećujete vezi.

V – Praktičnost i domišljatost

V predstavlja prizemne i praktične pojedince. Snalažljivi ste i lako pronalazite nove ciljeve. U ljubavi možete biti posesivni, ali uvek strastveni.

Ž/Ž – Poverenje i liderstvo

Z ili Ž simbolizuje poverenje i vođstvo. Vi ste inicijator okupljanja i volite da dajete savete drugima. U mladosti ste bili lakoverni u ljubavi, ali kasnije steknete samopouzdanje i osećaj smirenosti.
Na kraju, kada je u pitanju izbor imena za svoju bebu, važno je izabrati ono koje vam nešto znači i koje se oseća ispravno. Iako je zanimljivo proučavati šta prvo slovo imena može otkriti o karakteru, zapamtite da je svako dete jedinstveno i da će se razvijati na svoj način. Ime je samo početak njegovog putovanja, a ne konačno odredište.

Neki poznati roditelji su takođe verovali da je važno izabrati pravo prvo slovo. Na primer, Gvinet Paltrou i Kris Martin su svoju ćerku nazvali „Epl” (Apple)  jer su verovali da slovo „A” simbolizuje ambiciju i svežinu. Kao i mnogi drugi, koristili su početno slovo imena da simbolizuju određene kvalitete koje žele u svom detetu.

Kako god da izaberete ime, treba da se vodite ljubavlju koju gajite prema detetu i osećanjem da ste izabrali nešto posebno. Na kraju krajeva, ličnost deteta je kombinacija mnogih faktora, a ne samo slova njihovog imena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.