U trendu

Influenserku izbacili iz Vatikana zbog onog što je obukla: „Ponizili su me“

Brazilska influenserka Žužu Vieira otišla je krajem januara u Vatikan u sklopu svog putovanja u Rim, ali nije znala da će njen izbor odeće za tu priliku biti problem.

Na svom Instagram profilu Vieira je ispričala da su je zamolili da napusti sveto mesto nakon što su je obavestili da nije prikladno odevena.

Budući da nije bila svesna da su njena pripijena haljina i duge čizme protiv pravila, Žužu je rekla da se tada osećala poniženom.

„Prišao mi je jedan gospodin koji je tamo radio i rekao da je to mesto za molitvu i da nisam propisno odevena, a zatim me ‘izbacio’ iz Vatikana“, ispričala je.

„Bilo mi je neprijatno jer je u blizini bilo i drugih ljudi koji su mogli da čuju sve“, dodala je.

Nažalost po influneserku, Vatikan sprovodi strogi kodeks oblačenja i za muške i za ženske posetioce, a ramena i kolena moraju uvek da budu pokrivena.

Prema službenoj veb stranici “ženama nije dopušteno da nose majice bez rukava, kratke majice ili uske košulje. Ramena treba da budu pokrivena, a ako nosite suknju ili haljinu, mora da pokriva kolena“.

„Nisam ni znala da postoje pravila. Čovek zdravog razuma neće posetiti Vatikan u odeći za izlazak u klub. Išla sam u udobnoj odeći u kojoj se osećam dobro u dugim šetnjama. Udobnost je bila moja jedina briga“, rekla je.

Neki pratioci su stali u njenu obranu, tvrdeći kako u odeći koju je nosila ne vide problem.

„To je apsurdno“, glasio je jedan komentar.

Međutim, drugi su objasnili da nije neobično da se oni koji krše pravila odevanja zamole da odu.

“Pa, ako ideš obučena u haljinu s dubokim dekolteom, vrlo uskom odećom, oteraće te. Ni moju sestričinu nisu pustili unutra u mini suknji“, poručila je jedna žena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)