U trendu

Ivan Tasovac bio je sin našeg poznatog glumca i profesorke

Vest o iznenadnoj smrti Ivana Tasovca pogodila je celu srpsku javnost, a retko ko zna da je direktor Beogradske filharmonije bio sin našeg poznatog glumca.

Odrastao je u umetničkoj porodici. Otac Predrag Tasovac bio je poznati glumac, a majka Marija profesorka klavira. Uz svoje roditelje i on je zavoleo umetnost. Svirao je klavir, a ostavio ga je pre dve decenije kada je došao na čelo Filharmonije.

Kada je došao na svet, njegov otac Predrag je tada sa Narodnim pozorištem 21. juna 1966. godine bio u Bukureštu, a da je dobio naslednika saznao je putem Tanjuga.

„Pretpostavljam da su gosti luksuznog rumunskog prestoničkog hotela sa nemalom rezervom gledali scene koje su zatim usledile i čoveka koji je izašao iz hotelske sobe u papučama, pidžami i penjoaru, ušao u lift noseći dve flaše viskija ispod miške, a zatim krenuo da šparta kroz lobi hotela, mrmljajući sebi u bradu: „Sin, četiri kile, pedeset santimetara… sin, četiri kile, pedeset santimetara… sin… četiri…“ Poveća grupa ljudi – umesto da beži od čoveka koji u pidžami nešto mrmlja na stranom jeziku – potrčala mu je u susret, grlila se s njim, radovala, nadvikivala, pila i nazdravljala iz flaša koje su se zatim vraćale na mesto koje je valjda najlogičnije za držanje viskija, ukoliko ste u penjoaru i papučama na javnom mestu – ispod miške“, ispričao je za medije Tasovac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.