U trendu

Izgubili prtljag putniku, plaćaju mu astronomsku odštetu

Aviokompanija Emirati mora da plati 1,6 miliona dolara nigerijskom putniku, nakon što mu je izgubljen prtljag pre 12 godina.

Ordži Prins Ikem, nigerijski biznismen, putovao je poslovno u Kinu kada se desio incident, a u torbi je nosio 1,63 miliona dolara u kešu, kako bi kupio robu u Kinu, preneo je Independent, pozivajući se na list D Nejšn.

Međutim, pre nego što je napustio Lagos, grad u Nigeriji, Ikemu je prišlo osoblje aviokompanije Emirati.

On je rekao da je osoblje insistiralo da mu predaju prtljag koji će biti „sigurniji u njihovim rukama“.

Ikem prvo nije hteo da preda prtljag, ali je na kraju pristao, jer je žurio da ne zakasni na let koji je išao preko Dubaija i Hongkonga, do Guangžua.

Iako je Ikem dao dve torbe sa brojevima, one više nikada nisu pronađene, a policijskom istragom je utvrđeno da nikada nisu ni napustile Lagos.

Visoki sud u Lagosu je na saslušanju čuo da je Ikem dugo tražio torbe u prethodnih 12 godina, išao je u Guangžu i Dubai nekoliko puta.

Od izgubljenog novca, 700.000 dolara je bilo Ikemovo, a preostalih 930.000 je pripadalo drugom biznismenu, Olisameki Ugvunzeu, koji je zamolio Ikema da za njega trguje u Kini.

Iz aviokompanije su se žalili da je nigerijska kompanija za prtljag (NAHCO) odgovorna za sav prtljag koji prođe kroz Murtala Muhamed aerodrom u Lagosu.

Međutim, sudija Muslim Hasan je presudio u korist oštećene strane, zaključivši da prevoznik nije dovoljno opovrgnuo Ikemove tvrdnje, pa je naredio Emiratima da plati 1,63 miliona dolara i još 120.000 dolara kompenzacije.

„Smatram Emirat erlajns odgovornim jer nisu svom putniku dali torbu u kojoj je bilo 1,63 miliona dolara“, rekao je sudija.

Portparol Emirata rekao je za Simpl Flajing da će se aviokompanija žaliti.

„Emirati su već uputili žalbu po ovom pitanju i čvrsto ćemo braniti naš stav“, rekao je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar