„Izlazite, izlazite“: Otac dronom snimao decu u plićaku i primetio jezivu scenu (foto)

Den Votson bio je sa svojom porodicom na kupanju na popularnoj plaži New Smyrna na Floridi kada im se dogodila gotovo filmska scena.

Otac je s obale promatrao svoju suprugu i troje dece kako se kupaju i pomislio da je to idealna prilika da ih snimi  dronom iz vazduha.

Uključio je kameru na dronu, a kada je pogledao što mu je u kadru, šokirao se. Desetak metara do njegove porodice nazirala se senka ajkule koji je plivala prema obali. Otac je odmah počeo da viče i signalizira supruzi i deci da izađu iz okeana.

Na Instagramu je objavio dve fotografije koje je snimio. Na prvoj se vidi kako ajkula pliva prema porodici, a na drugoj oni beže iz vode, a ajkula odlazi prema dubini.

– Kada razmišljaš o ajkulama pomisliš da su u dubokoj vodi, nikada ih ne zamišljam tako blizu i ne misliš da bi mogle doći u vodu u kojoj je dubina do kolena. Zastrašujuće je videti koliko se približila mojoj deci – rekla je majka Sali koja je s decom bila u vodi.

Inače, na Floridi je od 1882. godine zabeleženo 827 neisprovociranih napada ajkula, a poslednji napad dogodio se prošle nedelje kada je na istoj plaži ajkula za nogu ugrizla 18-godišnjaka koji je bio na dasci za surfovanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.