U trendu

Iznenadićete se: Evo kakva frizura najviše dovodi muškarce do ludila!

Naučnici iz Južne Koreje su nedavno objavili zanimljivo istraživanje koje istražuje vezu između dužine kose kod žena i njihovog seksualnog života. Ova studija, objavljena u akademskom časopisu „Evolutionary Psychology“, istražuje da li postoji veza između duge kose kod žena i njihove seksualne privlačnosti, piše blic.rs.

Tim istraživača sa Univerziteta Yonsei u Seulu je istakao da su kroz istoriju slike žena sa dugačkom, raskošnom kosom često bile simbol ženstvenosti. Ovaj estetski ideal, prisutan i u umetnosti, može imati uticaj na način na koji se žene percipiraju, ali i na njihovu privlačnost.

Da bi istražili ovu teoriju, tim je uključio 204 heteroseksualna bračna para i postavio im niz pitanja o kvalitetu i dužini kose, privlačnosti, seksualnoj želji, učestalosti i zadovoljstvu seksualnim životom.

Rezultati su bili iznenađujući – muškarci su izrazili veću privlačnost prema ženama sa dužom kosom, a ta privlačnost je bila povezana sa većom seksualnom željom. Ovo istraživanje sugeriše da dužina kose može imati uticaj na seksualnu privlačnost i želju kod muškaraca.

Iako su istraživači takođe postavljali pitanja ženama o kosi njihovih partnera, nije bilo očigledne veze između dužine muške kose i seksualnog života parova.

Ovo istraživanje pruža uvid u to kako kosu percipiramo i kako ona može uticati na naše seksualne preferencije, ali i na našu privlačnost i samopouzdanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar