U trendu

Izračunajte svoj psihički broj: On govori mnogo o vašem karakteru

Numerologija je rezultat mističnog proučavanja astrologije. Baš kao što astrološka karta daje uvid u dubine naše ličnosti, tako i numerologija otkriva nijanse našeg karaktera koje smo zaključali negde duboko u sebi.

Odgovore na pitanja zašto imamo određena stajališta, kako smo ih oblikovali, zašto smo previše emotivni ili previše čvrsti možemo pronaći u računanju takozvanog psihičkog broja, piše Zadovoljna.hr.

Kako izračunati psihički broj?

Psihički broj govori o skrivenim prostranstvima našeg karaktera, a može se izračunati vrlo jednostavno. Sve što treba da uradite je da saberete brojeve iz datuma vašeg rođenja kako biste dobili jednocifreni broj.

Na primer, ako ste rođeni 16. septembra, trebate da saberete jedan i šest. Dakle, vaš psihički broj je sedam.

Važno je da rezultat bude jednocifreni broj. Ako rođendan slavite 29. septembra, broj je dvocifren, odnosno 11. Tada trebate da saberete dve jedinice, pa je vaš psihički broj u tom slučaju dva.

U nastavku pročitajte karakterne crte s obzirom na svoj psihički broj.

Psihički broj jedan

Ako ste rođeni 1., 19. ili 28. dana u mesecu, vaš psihički broj je jedan, a njime vlada Sunce. Osobe s ovim psihičkim brojem izrazito su kreativne, ambiciozne, lako donose odluke i posebne su zbog pozitivne energije koju lako prenose na druge ljude.

Psihički broj dva

Ljudima s psihičkim brojem dva vlada Mesec. Svi oni koji su rođeni 2., 11., 20. ili 29. dana u mesecu odlični su prijatelji kakve bi svi trebalo da imamo u životu. Vrlo su nežni i romantični, a najvažniji odnos u životu im je onaj ljubavni.

Psihički broj tri

Psihičkim brojem tri vlada Jupiter. Osobe rođene 3., 12., 21. ili 30. dana u mesecu svestrane su, večno optimistične i odlučni su učitelji koji drugim ljudima nesebično pomažu sa svojim znanjem i iskustvom. Najveća im je mana rasipnost jer uživaju u kupovini i onoga što im treba i onoga što im uopšte ne treba.

Psihički broj četiri

Ljudima s psihičkim brojem četiri vlada Uran. Osobe rođene 4., 13., 22. ili 31. u mesecu imaju zaraznu pozitivnu energiju. Odlučne su, pragmatične i vredne, a njihovi saveti uvek bi trebalo da poslušate jer su vrlo empatične i mogu se staviti u vašu kožu.

Psihički broj pet

Osobama rođenima 5., 14. ili 23. dana u mesecu vlada Merkur. Oni su svestrani, uvek prijateljski nastrojeni i ljude oko sebe zadivljuju svojom inteligencijom. Glavni su za rešavanje problema bilo koje vrste.

Psihički broj šest

Psihičkim brojem šest vlada Venera. Osobe rođene 6., 15. ili 24. u mesecu velikodušne su, šarmantne i odane. Vole putovanja, nova poznanstva i iskustva, a suprotni pol uvek im prvima prilazi.

Psihički broj sedam

Osobe rođene 7., 16. ili 25. u mesecu krasi poseban karakter. Njima vlada Neptun i obično su izrazito duhovne. Puno razmišljaju, analiziraju i propituju, a glavne karakterne crte su im saosećajnost i požrtvovanost.

Psihički broj osam

Osobama s psihičkim brojem osam vlada Saturn. Svi oni rođeni 8., 17., ili 26. dana u mesecu uvek su veseli i nasmejani. Probleme doživljavaju kao izazove i ništa ih ne može pokolebati. Osobe s psihičkim brojem osam zainteresovane su za mističnu nauku.

Psihički broj devet

Brojem devet vlada Mars. Oni rođeni 9., 18., ili 27. imaju veliku snagu volje i za njih ne postoji nemoguće. Odlični su motivatori, a njihov životni poziv je da pomažu drugim ljudima i usmeravaju ih na pravi put.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.