U trendu

Jači su od belog luka! Ovo su najmoćniji prirodni antibiotici, neke već imate kod kuće

Beli luk je izuzetno dobar, posebno u zimskom periodu, posebno za jačanje imuniteta. Međutim, pored njega postoji još nekoliko namirnica, izuzetno zdravih za jačanje imuniteta, koji se mogu smatrati prirodnim antibioticima, kao što su med, kurkuma, đumbir ili jabukovo sirće.

Antibiotici koje kupujemo u apoteci su efikasni protiv parazita, gljivica i mnogih vrsta bakterija, ali za viruse najbolje je naoružati se prirodnim antibioticima.

Prirodni antibiotici treba da se koriste kao pomoć terapiji koju je propisao lekar. Oni ne mogu da zamene medicinsku negu, ali mogu da budu i te kako korisni. Pre upotrebe prirodnih antibiotika, svakako se posavetujte s lekarom.

Ovo su najbolji prirodni antibiotici:

– sirovi med

– koren rena

– jabukovo sirće

– ekstrakt krompira

– habanero paprika

– eterično ulje origana (divljeg mažurana)

– đumbir

– kurkuma

Ovi antibiotici mogu da se koriste u lečenju inficiranih rana, streptokoka, infekcije uha, ešerihije koli, salmonele i helicobacter pylori-ja. Neki od njih mogu da spreče i osip na koži, gljivične infekcije i atletska stopala.

Prirodni antibiotici često su dostupni kao dodatak ishrani ili tinktura. Pre konzumacije porazgovarajte s lekarom o doziranju i potencijalnim nuspojavama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar