U trendu

Jedan je džins

Više niko nema ništa protiv toga – farmerke su danas postale neizostavan komad odeće u ormaru svakog muškarca, bez obzira na to koliko godina on ima. Međutim, nije uvek lako naći savršen model. A ono za čime svi tragamo jeste sledeće: ulaganje minimalnog napora kako bi se pronašli model i veličina koji nam savršeno pristaju. Naravno, odluka o izboru idealnih farmerki zavisi od mnogo faktora; od stanja u novčaniku preko željene firme do vremena koje smo spremni da izdvojimo za ovakvu vrstu kupovine. Iako niko od nas ne voli da provodi preterano mnogo vremena u šopingu, za kupovinu dobrog džinsa treba odvojiti izvesno vreme.
Ukoliko ste pristalica klasičnijih modela, to ne znači da morate kupiti neke najobičnije farmerke. Potrebno je da se ipak malo potrudite. A to podrazumeva da bi bilo dobro pronaći one koje imaju sasvim klasičnu formu, ali se bar po nekom detalju razlikuju od nje. Taj detalj ne mora da bude vidan, ali je važno da vi imate svest o tome da ste individualizovali komad odeće koji ćete najčešće nositi na sebi. Bilo bi dobro da izbegavate farmerke na kojima se nogavice sužavaju, kao i one u hipi stilu (sa širokim nogavicama), jer su one odavno izašle iz mode. Najvećem broju muškaraca, bez obzira na visinu i građu, najbolje stoje farmerke s ravnim nogavicama koje se blago šire pri dnu.
Ma koliko dobro izgledale, ako ne pogodite pravi broj, farmerke vam sigurno neće dobro stajati. Zato ih obavezno isprobajte. Proverite da li vas stežu u struku, oko butina i prepona. Važno je da vam dobro stoje i pozadi. Ne bi smele da budu preširoke, ali ni preuske. Da biste bili sigurni da vas ne stežu, još dok ste u prodavnici, malo prošetajte, čučnite, sedite… Bilo bi dobro da ih isprobate i s kaišem koji najviše nosite, kao i s omiljenim cipelama. I na kraju nekoliko reči o održavanju: pošto se pravi džins u pranju skuplja, izaberite nešto veće farmerke i obavezno ih operite pre nego što počnete da ih nosite. Prilikom prvog pranja okrenite ih na naličje. Ne sušite ih u mašini za sušenje, nego ih položite na suv peškir ili ih samo prebacite preko konopca. Izbegavajte štipaljke, jer one ostavljaju tragove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar