U trendu

Jedan od najstrašnijih događaja ikad zabeleženih: U najgorem napadu ajkule odjednom je stradalo 150 ljudi

Verovali li ne, čak 150 ljudi je umrlo u najgorem ikad zabeleženom napadu ajkule u istoriji i povezan je s vrlo poznatim incidentom za koji ste možda i čuli.

Morski psi imaju svoje plen u dubokom plavom moru, ta stvorenja obično nisu gladna za ljudima pa biste bili u nevolji samo ako vas zamene za jednu od svojih uobičajenih meta. Bilo je dosta tesnih begova od napada ajkula i primećeni su kako koriste neke vrlo lukave taktike kako bi se prišunjali plivačima koji ništa ne sumnjaju. Međutim, čak i kada ajkule napadnu, broj žrtava je neverovatno nizak, ali jednom je prilikom bio katastrofalan i odneo je 150 života za samo nekoliko dana.

Mornare pojele ajkule

U poslednjim danima Drugog svetskog rata, američka teška krstarica USS Indianapolis poslata je na tajnu misiju da isporuči uran i druge komponente za nuklearnu bombu koja će kasnije biti poznata kao ‘Little Boy’ i bačena na grad Hirošimu. Četiri dana nakon što je Indianapolis isporučio svoj tajni teret, napala ju je japanska podmornica i pogodila s dva torpeda, potopivši brod za oko 12 minuta. Od skoro 1200 članova posade Indianapolisa, oko 300 je potonulo s brodom, dok se preostalih 900 ostalo nasukalo u Tihom okeanu. Proći će tri i po dana pre nego što iko sazna da preživeli još uvek plutaju u okeanu, a za to vreme bili su prisiljeni da izdrže najgori napad morskog psa u istoriji.

Privučeni zvukom eksplozija i kretanjem 1800 nogu koje su mlatarale u vodi, pojavile su se stotine neverovatno agresivnih belorepih ajkula i počele su da se goste mrtvima.

Međutim, nisu dugo ostali da jedu mrtve i grabljivi morski psi ubrzo su prebacili fokus prema preživelim mornarima. Od 900 koji su ušli u vodu preživelo ih je samo 316, a od onih koji su poginuli u potonuću Indianapolisa njih 150 žive su pojele ajkule, prenosi Klik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar