U trendu

Jedan od najtačnijih testova ličnosti: Šta vaš odnos prema novcu govori o vama?

Žaklin Džek Hauard, viši direktor u jednoj kompaniji veruje da ljudi nisu sami po sebi dobri ili loši u upravljanju novcem. Umesto toga, ona pita šta im se desilo da bi imali određeno mišljenje o novcu.

“Ovo je mnogo važnije od kreditne sposobnosti, pa čak i od budžeta. Zapitajte se zašto trošite novac? Zašto ne potrošiti novac? Kada počnete da istražujete takva pitanja, tek tada zaista počinjete da shvatate razloge“, ističe Hauard.

Sledeći korak je kreiranje vremenske linije uticajnih finansijskih trenutaka. Navedite svoje novčane prekretnice hronološkim redom. Odatle identifikujte emocije povezane sa svakim trenutkom.

Zapitajte se da li su odrasli u vašem životu izbegavali da otvoreno govore o novcu? Ili da li je vaša porodica praktikovala ekstremnu štedljivost?

Pokušajte da razumete svoj odnos prema novcu i da odredite kakva je vaša ličnost.

Ovo su glavni tipovi ličnosti, kada je odnos prema novcu u pitanju:

1. Ljubitelj novca

To je situacija u kojoj neko veruje da novac ili stvari koje se mogu kupiti mogu rešiti sve njihove probleme.

2. Mrzite novac

Izbegavanje novca nastaje kao rezultat verovanja da je novac loš i da je želja za bogatstvom negativna. Izbegavanje takođe uključuje one koji se osećaju preopterećeno ili zabrinuto za svoje finansije, pa ih ignorišu kao rezultat.

3. Novac je status

Novac kao statusni simbol uključuje one koji veruju da je njihova sopstvena vrednost vezana za to koliko novca imaju

4. Zabrinuti ste

Svest o novcu javlja se kod onih koji se preterano brinu o novcu. Oni mogu oklevati da troše, čak i na potrepštine, iz straha da će ostati bez novca ili se zadužiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar