U trendu

Jedna majka se na genijalan, ali nezakonit način osvetila bahatim vozačima (video)

Majka iz Berkšira u Velikoj Britaniji uz lokalni put postavila je lažnu kameru i tako stala na kraj vozačima koji su selom jurili ne obazirući se na ograničenje brzine.

Besna zbog neopreznih vozača koji jure putem kroz njeno selo, postavila je ‘kameru’ napravljenu od žute daske i prazne limenke dezodoransa. Ova krajnja mera je očigledno imala učinka jer vozači sada opreznije voze jedinim seoskim putem kojom u školu peške prolaze lokalna deca.

Meštani i dalje ne znaju ko je tačno postavio lažnu kameru, a nagađa se da je reč o jednoj majci koja je strahovala za bezbednost svoje dece.

– Ne znam ko je postavio ‘kameru’, ali usporava saobraćaj pa je to valjda dobra stvar – rekao je jedan od stanovnika malog mesta za Daily Mail, a prenosi 24sata.hr.

https://www.youtube.com/watch?v=be94TumZ_VY

Lokalna saobraćajna služba zabeležila je da dnevno u proseku tim putem prođe više od 1800 automobila, od kojih više od polovine prelazi ograničenje brzine, ali vlasti ništa nisu učinile po pitanju sigurnosti.

Ipak, ostaje pitanje da li se sme postaviti lažna kamera. A čini se da ne sme jer ako odvlači pažnju vozača i bude uzrok saobraćajne nesreće, onog ko je postavio čeka zatvorska kazna kao i vlasnika privatnog zemljišta na koje je postavljena. Zbog toga pravnici ženi preporučuju da svoju ‘instalaciju’ makne pre nego neko strada.

– Razumem da je žena frustrirana jer lokalne vlasti nisu ništa preduzele, ali ne može uzimati zakon u svoje ruke. Potrebna je dozvola za tako nešto – rekao je advokat Nik Friman,

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)