U trendu

Jedna stvar koju ćete uvek prepoznati kod manipulatora: To je njihova toksična igra u kojoj uvek pobeđuju

Manipulatori se često predstavljaju kao žrtve koje su mnogo propatile zbog životnih okolnosti i postupaka drugih ljudi. Barem se njihovi postupci najčešće pravdaju traumom ili teškom životnom pričom. Teško detinjstvo, nezahvalna deca, loš odnos sa roditeljima, šef koji ne vidi njihov potencijal – sve su ove priče njihova taktika da u vašim očima budete prepoznati kao veliki borci koji su stradali u životu, a potom postali žrtve sopstvene sudbine .

Prvo po čemu možete prepoznati manipulatora je izazivanje osećaja krivice.

Manipulator tačno zna kako da preokrene situaciju u svoju korist, čak i kada je jasno da je pogrešio. Kao odgovor, on ima spremno svoje teško životno iskustvo i spreman je da vas pretvori u pasivno agresivnu osobu, a sebe u žrtvu pomoću čarobnog štapića.

Ako ga upozorite na grešku, moguće je da ćete za nekoliko minuta pomisliti koliko ste pogrešili i osećati se krivim što ste ga „povredili”.

Prebacivanje krivice je osnovna igra svakog manipulatora. Na primer, žena pronađe romantičnu poruku u džepu kaputa svog muža ili vidi trag karmina na njegovoj košulji. Manipulator će uraditi sledeće – prebaciće krivicu na ženu tvrdeći da mu ona ne veruje, da mu ne veruje posle svega što je uradio za nju i na taj način mu pokazuje da sumnja u njega i njihovu vezu. Tada se žena povlači u sebe i javlja se osećaj krivice, koji „briše” dokaze koje je nedavno videla.

Manipulatori imaju za cilj da vas nateraju da sumnjate u sebe i na kraju zamolite za njihov oproštaj. Na taj način njihove greške i obmane blede u drugi plan, a oni postaju žrtve nerazumevanja i nedostatka ljubavi.

Da li ste ikada bili u sličnoj situaciji?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.