U trendu

Jedna stvar u životu je važnija od talenta, inteligencije, obrazovanja i sreće zajedno!

Da biste živeli punim plućima, bez žaljenja zbog propuštenog i kajanja zbog učinjenog, morate pre svega razumeti život, tvrdi psiholog dr. Hal Urban.  On je u knjizi “Najveće životne lekcije” pokušao objasniti tajnu srećnijeg i ispunjenijeg života.

Rođenje i smrt nisu naš izbor, ali život je upravo stvar izbora, a ne slučajnosti. Sami biramo životni put i odlukama i navikama kreiramo vlastitu budućnost. Biramo prijatelje, zanimanje i političku pripadnost. Odlučujemo gde ćemo živeti i koju ćemo vrstu muzike slušati. Ali, i na druge načine možemo uticati na život.

Izgradite stavove, oni su najvažniji izbor jer utiču na sve što činimo. Istraživanja su pokazala da je stav važniji od inteligencije, obrazovanja, talenta i sreće. Više od 85 odsto uspeha postižemo zbog stava, a manje od 15 odsto zbog sposobnosti. Umesto da prihvatate nametnute standarde, stvorite svoj sistem vrednosti u skladu s onim što smatrate ispravnim.

Imajte na umu da i onda kad ne možete da utičete na događaje u životu, možete uticati na to kako ćete na njih reagovati.

Možda i niste bili zadovoljni dosadašnjim životom, ali to je mahom zato što imate pogrešan stav u životu.

Ljudi s pozitivnim stavom uvek očekuju najbolji, a s negativnim stavom najgori scenario. Očekivanja im se uglavnom i ispune. Želite li da promenite život, promenite stav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)