U trendu

Jedno pitanje ukazuje da s vašom vezom nešto nije u redu i da možda preti raskid, otkriva psiholog

Učestalo planiranje odvojenog provoda je jedan od znakova da vam je ljubav u krizi.

Pitanja u stilu ,,Idem do kafića, je l` ti to ok“ ili „Išao bih za vikend sa društvom“ mogu da budu samo izraz prirodne želje za kratkom „pauzom“. Ali ako učestaju, treba proveriti da li je sa vama „sve u redu“.

Pitanje „kuda ide naša veza“ je signal ozbiljnijeg razdora.

,,Ako partner razmišlja o raskidu, on će pokušati da sazna šta vi o tome mislite. Vrlo često je ovakvo pitanje samo retoričko, odnosno, partner je već doneo odluku i sad želi da započne razgovor o raskidu. Verovatno bi mu bilo najlakše ako i vi reagujete negativno, nada se da ćete vi reći da je najbolje da se raziđete“, kaže Tifani Homen, lajfkouč u domenu partnerskih odnosa.

,,Da li si ti uopšte srećna“ je pitanje koje se može provući i bez upitne forme. ,,Na primer, neko kaže – ne deluješ mi više kao da si srećna sa mnom. Ili – ne znam više kako da te usrećim“, objašnjava Selest Labadi, savetnica za brak i porodicu. „Ovakvim pitanjem se težina odluke prenosi na partnera, a zapravo je onaj koji pita frustriran i priželjkuje kraj veze.“

,,Šta misliš, da li će opet kiša“ je pitanje koje nema veze s ljubavlju i kad partner često pribegava takvim temama, to najavljuje kraj.

,,To je ona faza u kojoj često nastaje neprijatna tišina, a partner pokušava da je prekine neutralnim temama“, kaže antropolog Kejt Foks.

Kad prestanu sva pitanja, onda je zaista kraj. „To prati i odsustvo kontakta očima, nema fizičkog dodira, partner vas ignoriše, gleda na drugu stranu, uzdiše ili samo cokće u prolazu u znak negodovanja“, kaže Labadi. Zato je najbolje da već na prvi znak otvorite komunikaciju ponovo i pokušate da nađete zajednički jezik kojim ćete sačuvate ljubav ako je to moguće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar