Jeftinije od botoksa i zaista deluje: Kora ovog voća najbolje uklanja bore sa lica i podmlađuje kožu

Ne postoji neko konkretno pravilo kada će vam se javiti bore na licu. Ono što je gotovo sigurno jeste da se njima nećete oduševiti.

Svakako da bore na licu ne ocrtavaju koliko se vi mlado osećate i da su godine samo broj, ali priznajte: Sigurno ste barem jednom poželeli da ih ispeglate i ispravite baš onako kako to radite sa naborima na odeći.

Šta ako vam kažemo da je peglanje bora zaista moguće i da to nije ništa novo?

Naime, domaćica i majka troje dece Alajna Rajan podelila je svoj jeftin i efikasan trik za peglanje bora.

Ona je objasnila da koristi koru od banane da spreči da joj se koža nabora.

Da, dobro ste čuli!

Dok je Alajna napomenula da bi ova metoda mogla biti „odvratna“, ona je potvrdila da to radi godinama i da je veoma efikasna prirodna alternativa botoksu. Dok je trljala koru od banane po licu, objasnila je: „U redu, stvarno odvratno, ali deluje. „Ovo je ono što radim godinama.

„To je odvratno, ali to je prirodni botoks.

„Unutrašnjost kore banane. „Bez bora!

„Što grublje izgleda spolja, to će vaša koža izgledati bolje.

Alajnin video je očigledno impresionirao mnoge, jer je brzo postao viralan i sakupio neverovatnih 1,8 miliona pregleda. Ima 125,6 hiljada lajkova i 17,8 hiljada deljenja.

U nedavnom članku, dermatolozi su otkrili dodatne prednosti banane protiv starenja kada koristite njihove prazne kore na koži.

Možda je teško poverovati da vam je deo koji vam nedostaje u svakodnevnoj nezi kože deo smutija i pahuljica, ali je nedavni članak „Today“ otkrio da su TikTok tvrdnje istinite, jer su dermatolozi procenili prednosti kore od banane protiv starenja.

Iako ne postoje naučni dokazi koji bi dokazali efekte ovog voća na negu kože, dermatolog iz Čikaga dr Džordan Karkvil i dr Adelin Kikam iz Teksasa dele svoje iskustvo o prednostima. Prema dr Kikamu, tanini banane su slični onima koji se koriste u različitim proizvodima za negu kože za zatezanje i toniranje. Poznato je i da ovi tanini pomažu u smanjenju podočnjaka i posvetljuju ih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.