U trendu

Jeste li čuli za „test soli i bibera“: Koriste ga na razgovoru za posao i uvek deluje

Svaki put kada idemo na razgovor za posao, susrećemo se sa istim nasumičnim pitanjima koja poslodavci koriste da bi navodno otkrili nešto o našoj ličnosti. Neki ljudi provode sate pripremajući svoje biografije ili vežbajući odgovore na razna pitanja koja bi im mogla biti postavljena, piše LADBible. Ali niko nije mogao da se pripremi za ovo…

Jedan korisnik Reddita podelio je priču o svom bivšem šefu i njegovom nekonvencionalnom pristupu intervjuima, nazvanom „test soli i bibera“.

On je objasnio: „Kompanija u kojoj sam radio je imala celodnevne intervjue sa više kandidata, a jedan od segmenata je uvek bio ručak. Moj bivši šef bi svoju celu odluku o zapošljavanju zasnivao na jednoj stvari – da li je osoba probala hranu pre nego što je posegnula za solju, biberom, ljutim sosovima, itd. Ako prvo niste probali hranu, niste dobili njegov blagoslov’ .

Takođe je rekao da je stavio veliki naglasak na ovaj ‘test’ jer je verovao da je to način da se otkrije da li su kandidati skloni da se preispituju pre nego što počnu da deluju. Dodao je: ‘Srećan sam što nisam imao takav intervju jer uvek dodam biber u hranu i pre nego što je probam.’

Ali ovo nije jedini primer bizarnih tehnika intervjuisanja šefova. Sledeći ima malo više smisla. Bivši šef kompanije Ksero Australia Trent Ines tvrdi da ovaj ‘trik za intervju’ otkriva sve što treba da znate o potencijalnom zaposlenom.

Objasnio je: „Uvek ću voditi kandidata u šetnju do jedne od naših kuhinja za osoblje i nekako uvek završi sa kafom u ruci. Onda se vratimo, uradimo intervju, i jedna od stvari koje uvek proveravam na kraju intervjua je da li osoba želi da odnese tu praznu šolju u kuhinju? Možete razviti veštine, steći znanje i iskustvo, ali na kraju se sve svodi na stav’.

Dakle, nešto što treba zapamtiti pre sledećeg intervjua: nemojte stavljati so ili biber na hranu pre nego što je probate, i uvek ponesite šoljicu kafe nazad u kuhinju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.