U trendu

Jeste li primetili da policajac uvek dodirne gepek kada vas zaustavi? Za ovo postoji genijalan razlog

Iako je razlog ove pojave neverovatno jednostavan, ali istovremeno genijalan, retki su vozači koji su uspeli da ga dešifruju.

Ukoliko vozač učini krivično delo, prilikom samog zaustavljanja ili kasnije, bilo da povredi policajca ili nekog drugog, zbog otiska prsta koji je ostavio policajac, na automobilu će se naći dokazi, a samim tim i krivac.

Otisci prstiju koji su ostali na automobilu mogu dokazati da je policajac zaista prišao vozilu i da je imao susret sa određenim vozačem. U hitnom slučaju, vozač koji je napustio svoj automobil i pobegao može se locirati na osnovu otisaka prstiju na njegovom automobilu.

A drugi razlog za dodirivanje gepeka je da se proveri da li je neko u njemu, odnosno da li je u pitanju otmica. Ova procedura je prvobitno razvijena da bi vozača i druge ljude u vozilu malo uplašila.

U slučaju da vozač ima nedozvoljene supstance ili oružje, odmah će početi da ih krije pre nego što službenik dođe do prozora, a iznenadno kucanje može da ga zbuni i time poveća šansu da ga uhvati.

Iz potpuno istog razloga, policajci dodiruju ne samo prtljažnik, već i zadnji far automobila, a u nekim situacijama im to daje dovoljno vremena da procene situaciju i da li postoje opasnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar