Jeste li strastveni, odani ili ljubomorni: Omiljena boja donjeg veša otkriva ličnost žene, tvrde psiholozi

Dame se sve češće odlučuju na ekstravagantne modele donjeg veša kako bi izazvale što veći efekat kod svojih partnera.

Istraživanja pokazuju da boja veša koju nosite govori puno o vašoj ličnosti, te da se na osnovu gaćica može zaključiti da li pripadate grupi strastvenih, odanih ili ljubomornih žena.

Različite boje mogu izazvati različite emocije, a takav je slučaj i sa intimnim vešom, objašnjava Barbara Santini, psihološkinja i savetnica za seks i odnose, piše The Sun.

– Boje su veliki neverbalni oblik komunikacije koji kreira raspoloženje. Odabrana boja daje više detalja o vašoj ličnosti, raspoloženju, emocijama i osećajima – kaže ona.

Na primer, crne gaćice impliciraju asertivni i samouvereni karakter.

– Crni donji veš je uobičajen i jedan od osnovnih komada u većini ormara – dodala je.

Tatjana Dijačenko, seksualna blogerka i savetnica za odnose na dimepiecela.com, otkrila je da je ljubičasta prilično popularan izbor kod lepšeg pola.

– Ljubičasta je jedna od najomiljenijih boja donjeg veša i boja 2022. godine. Tradicionalno, ljubičasta se povezivala s kraljevstvom i luksuzom. Skupa je i prirodno retka. Ipak, ljubičasti donji veš pokazuje ženstvenu i romantičnu privlačnost. Ako vam se ova boja sviđa, onda imate vrlo cenjen ukus. Ta boja označava kraljevstvo, eleganciju, romantiku i savršeno okruženje za izlaske – rekla je.

1. Crna – elegantna, šik, sofisticirana

I Barbara i Tatjana slažu se da je crni donji veš ‘klasičan’ i o ženi govori da je elegantna, šik i sofisticirana.

– Crni donji veš je uobičajen i jedan od osnovnih komada u većini ormara svake dame – dodala je.

– Kada želite uneti malo misterije i pokazati da ste vi ta koja ima svu moć, odaberite svilenkaste gaćice crne boje ili još bolje, crne čipkaste – savetuju.

2. Crvena – strastvena, intenzivna

Prema stručnjacima, to je najočiglednija boja koja govori da ste strastveni, atraktivni, vatreni i intenzivni.

Na isti način na koji crveni ruž skreće pažnju na naše usne, seksualni savetnici kažu da crveni donji veš pokazuje intenzivno uzbuđenje, želju i strastvenost.

3. Ružičasta – ženstvena, mladenačka, nevina

Ako je ružičasta boja vaš izbor kada su u pitanju grudnjaci i gaćice, onda bi to mogao biti znak da ste nežni i slatki, poput tinejdžerke.

– Gde crveno vrišti, ružičasto šapuće. Ružičasta boja pokazuje nežnost i mekoću srca. Nežno ružičasta je ženstvena, mladalačka i nevina. Intenzivnije boje ružičaste i nijanse fuksije čine potpuno crnu odeću malo zabavnijom – objašnjavaju.

4. Plava – odana, opuštena

Plavo donje rublje je malo manje podrazumevano u odnosu na crveno ili crno, ali kada se dobro nosi, govori nešto što nijedna druga boja ne može, otkrivaju stručnjaci.

– Još od srednjeg veka, plava je simbol odanosti. Ako želite pokazati naklonost prema svom partneru, nosite hladnu i opuštenu plavu boju – kažu.

5. Zelena – ljubomora

Postoji razlog zašto kažu da je neko zelen od zavisti, ističu stručnjaci, a to je zato što smaragdna nijansa upravo to i predstavlja, ljubomoru.

Iako zelena boja vašeg partnera može dovesti do ludila, često se ta boja povezuje s ljubomorom, osobinom koja nije vredna tolikog divljenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.