U trendu

Jeziv snimak: Ajkula otkinula deo noge paraglajderu (video)

Na snimku objavljenom na Jutjubu vidi se 37-godišnji muškarac iz Jordana koji leti iznad površine Crvenog mora pre nego što je ajkula iznenada iskočila i zagrizla mu nogu. Izgubio je zadnji deo stopala, kao i nekoliko tetiva, a nakon napada ostali su mu iskidani mišići i slomljene kosti.

Hitna služba ga je odvela u vojnu bolnicu Prince Hashem, u lučkom gradu, gde su mu operisali desnu nogu. Njegovo je stanje opisano kao stabilno.

Mohammed Khalil Al Zabada s fakulteta morskih nauka rekao je lokalnim medijima da su napadi ajkula u zalivu Akaba retki. Ima više vrsta ajkula koje plivaju u Crvenom moru, ali obično ne bi plivale u plitkoj vodi u Jordanu.

– Ajkule se nalaze u svim morima sveta, a u Crvenom moru postoji mnogo vrsta morskih pasa, ali njihovo prisustvo u regiji Akaba vrlo je retko – rekao je Al Zabada za Gulf News.

Iako su retka pojava, zadnjih godina bilo je nekoliko napada ajkula. U oktobru prošle godine ajkula je dvanaestogodišnjem dečaku i turističkom vodiču otkinula udove na obali Egipta. Grupa je plivala s lokalnim vodičem oko grebena Ras Muhammud u Šarm-El-Šeiku kada je ajkula ugrizla troje ljudi iz grupe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar