U trendu

Jezivo tačan test ličnost koji će vas za samo 1 minut skroz razotkriti (foto)

Volite da rešavate testove ličnosti i saznate možda i nešto novo o sebi? Evo nove prilike za vas…

Krug života je najkraći lični test koji koriste mnogi psiholozi i profesionalni treneri, a genijalan je kao alat za brzi vizuelni prikaz osam najvažnijih delova ljudskog života.

Test traje oko jedan minut, a vizuelno će vam pokazati koliko glatko ide vaš točak života, odnosno koliko ste izbalansirani, koje su vam jake strane, a na čemu treba da više radite u životu, piše aura.ba.

Život svakog čoveka sastoji od osam najvažnijih segmenata: ljubav (u romantičnom smislu), karijera (poziv, kreativni i intelektualni napredak), lični razvoj (psihološki razvoj, emocije, duhovnost), zdravlje, odnosi (prijatelji, porodica), hobi, zabava i relaksacija, životni stil (stanovanje, blagostanje, kvalitet života i okolina), novac…

Svi znamo koliko je važno održavati ravnotežu u svim pravcima života, inače dolazi do akumuliranja stresa, potiskivanja, negativnih emocija što s vremenom može dovesti do problema u odnosima, depresije i bolesti.

Kako raditi ovaj test?

Uzmite list papira i precrtajte sliku koju vidite ispod:

Ocenite svoje zadovoljstvo svakim ovim segmentom života za protekli period života (mesec, pola godine, godina,…) na skali od 1 do 10.

Nakon toga spojite tačke (ocene) linijom po točku života i pogledajte koji oblik ste dobili.

Da li je to veliki pravilni krug, kocka ili neki mali čudni oblik?

Dakle, dobićete vizualno svoj personalni “točak života”, a zajedno s njim i razumevanje na to šta treba da obratite pažnju. Očigledno, teži se da dobijete što pravilniji i veći krug.

Ne očajavajte ako kod vas ni u jednoj skali nema ocene 10 ili ako niste dobili veliki pravilni krug, već neku malu kocku ili bilo što. To je tek početak vašeg boljeg života.

Psiholozi uveravaju da redovnim analiziranjem na ovom točku, odnosno osvešćivanjem kvaliteta svih osam aspekata vašeg života, možete napraviti brz napredak i da će vaš “krug života” postati okrugliji, veći i vrtiće baš kao podmazan. Radite ovu vežbu svaki mesec kako bi vizualno pratili svoj napredak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.