U trendu

Jungov test ličnosti razotkriva tajne vaše podsvesti: Pomaže da shvatite i ono što sami od sebe krijete

Karl Gustav Jung jedan je od najpoznatijih psihologa čije se metode i danas primenjuju, a njegovi testovi za otkrivanje podsvesnog i razmatranje arhetipova pomažu nam da dublje zaronimo u svoju dušu i um, i tako bolje upoznamo sebe.

Uzmite prazan list papira i nacrtajte 16 polja vertikalno, jedno ispod drugog. U svako polje napišite po jednu reč, ali bez dubljeg razmišljanja, odnosno napišite ono što vam prvo padne na pamet. Važno je da to bude imenica u jednini i da se reči ne ponavljaju. Ako vam se sled reči učini besmislenim, ne razmišljajte o tome, već samo nastavite da pišete ono prvo što vam je na umu.

Sada ove reči osmotrite u paru, prvu s drugom, treću s četvrtom, petu sa šestom itd. Pored ovih 16 polja nacrtajte još 8 polja i napišite u njih na što vas asociraju reči u paru iz prethodne kolone. Ovde je važno da se vodite i intuicijom i razumom, a ne da pišete spontano šta vam prvo padne na pamet. Razmislite na šta vas ovaj par reči najviše podsjeća.

Isti postupak ponovite samo što ćete pored nacrtati 8 polja, pa napisati na šta vas asociraju parovi iz prethodne kolone, pa ponovo od 4 polja na isti način napravite dva polja, sve dok ne stignete do jednog. Reč koja ostaje u poslednjem polju je vaša ključna reč i ona govori puno o vašoj intuiciji. Pokušajte da njeno značenje povežete s trenutnom situacijom u kojoj se nalazite i dobićete nove uvide i rešenja, prenosi Sensa.hr.

Kada otkrijete ključnu reč vaše podsvesti, počinjete da razumete neke stvari i postajete svesni svojih postupaka, a padaju vam na pamet i kreativna rešenja. Ponekad treba pričekati, razmisliti o svemu, dobro analizirati situaciju, pa tek onda doneti odluku. Ovaj test bi trebalo da vam omogući da bolje razumete sebe i svoje postupke.

Koja je vaša ključna reč?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.