U trendu

Kad ni dezodorans ne pomaže: Rešite se nesnosnog smrada od znoja uz trik od 100 dinara

Vrućine su stigle i pre nego što smo to očekivali, a dobar dezodorans apsolutno je neophodan tokom ovakvih dana. Nažalost, često se dogodi da umesto svežih pazuha dobijete potpuno suprotan efekt.

Za sve su krivi štetni sastojci i veštački mirisi koji se nalaze u skoro svakom dezodoransu. Upravo iz tog razloga, raste interesovanje za neka alternativna rešenja. Jedno od takvih prirodnih rešenja koje bi trebalo da pomogne u borbi protiv neprijatnih mirisa jeste i soda bikarbona, koju se u prodavnicama možete kupiti za oko 100 dinara.

Soda bikarbona već se vekovima koristi u različite svrhe – od kuvanja, sprečavanja neprijatnih mirisa i čišćenja. Svi vrlo dobro znaju njenu sposobnost apsorpcije mirisa. Na primer, upravo se zbog te sposobnosti soda koristi kada iz frižidera želite da uklonite neprijatne mirise – bilo da je u pitanju luk ili kiseli krastavci.

Ta njena sposobnost apsorpcije mirisa rezultirala je time da je soda bikarbona postala popularna opcija kao prirodni dezodorans.

Soda kao prirodni piling

Uzmite malo sode bikarbone i pomešajte s malo vode dok ne dobijete gustu pastu. Nežno je utrljajte ispod pazuha i ostavite par minuta da deluje. Tako ćete ukloniti mrtve ćelije, bakterije, ali i hemikalije koje su se na njima nataložile. Ovaj proces ponovite nekoliko puta nedeljno i nakon nekog vremena više neće biti neprijatnih mirisa, a i koža ispod pazuha će postati svetlija.

Ipak, budite oprezni. Naročito ako imate osetljivu kožu jer bi se u tom slučaju moglo da se pojavi crvenilo, osip, svrab ili perutanje kože. Ukoliko vam se to dogodi, tada bi trebalo da prestanete s korišćenjem sode bikarbone.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.