U trendu

Kad se naš čovek iseli u Kanadu pun neskromnih snova…

12. avgust

Uselili smo se u našu novu kuću u Kanadi. Tako sam uzbuđen. Ovde je tako lepo. Planine su prekrasne. Jedva čekam da ih vidim prekrivene snegom.

14. oktobar

Kanada. To je najlepša zemlja na svetu. Lišce joj je poprimilo sve one divne nijanse žute i narandžaste boje. Vozio sam kroz prirodu i video par jelena. Tako su graciozni. To su najlepše životinje na svetu. Ovo mora da je raj. Volim Kanadu.

11. novembar

Dan Sećanja (kanadski državni praznik). Lov na jelene počeće uskoro. Ne mogu da zamislim kako neko može da ubije tako divnu životinju. Nadam se da će uskoro sneg. Tako je divno.

2. decembar

Noćas je pao prvi sneg. Ustao sam i video sve pokriveno belim pokrivačem. Izgleda kao najlepša razglednica. Izašli smo napolje, počistili stepenice i prilazni put, a onda se grudvali (ja pobedio). Kad je prošla grtalica (mašina za čišćenje snega s ulica koja sneg sklanja sa strane – prim.prev.), morali smo ponovo da očistimo kapiju. Kakva divna zemlja. Volim Kanadu.

12. decembar

Noćas opet sneg. Opet prošla grtalica i zatrpala kapiju. Ovde je prekrasno.

19. decembar

Noćas opet sneg. Nisam mogao da izvezem auto da odem na posao. Ovde je zaista divno, samo sam malo umoran od lopatanja. Opet grtalica.

22. decembar

Sneg opet padao cele noći. Dobio žuljeve od lopatanja i leđa me bole. Ovaj majmun sa grtalicom kao da se krije iza ćoška i samo čeka da ja očistim ispred kapije.

25. decembar

Srećan Božić. Još malo snega. Ako mi ikad padne šaka ovaj što vozi grtalicu, ubiću ga. Što ne posipaju više soli po putu, pa da se pre otopi.

27. decembar

Noćas opet sneg. Ne izlazim već tri dana, sem što čistim sneg kad god prođe grtalica. Ne mogu nigde da idem, auto se zaglavio u brdu, sneg ispred kapije, a i hladno je. Kažu da će noćas pasti novih 30 santimetara.

28. decembar

Prognoza je bila loša. Palo je pola metra. Ako ovako nastavi, neće se otopiti do leta. Grtalica se zaglavila i taj majmun došao da mi traži lopatu. Rekao sam mu da sam već slomio šest lopata čisteći sneg sa vrata što ih je on nabacao i zamalo da sam mu slomio lopatu o glavu.

4. januar

Najzad izašao iz kuće. Otišao do prodavnice da kupim nešto hrane i kad sam se vraćao, udario kolima u jelena. Okruglo 3000$ štete na kolima. Te nemani treba ubiti. Svugde ih ima. Što ih lovci ne pobiše jesenas…

3. maj

Odvezao kola kod mehaničara. Neverovatno koliko su zarđala od te glupe soli što je posipaju svuda.

10. maj

Selim se na Floridu. Ne mogu ni da zamislim kako neko normalan može da živi u toj Kanadi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.