Kad vam u životu krene loše, izgovorite ove 4 reči

Svedoci smo da u životu nisu baš svi dani sunčani, povremeno se moramo suočiti sa olujama, ali posle njih se uvek pojavljuje duga.

Ali, kako bez emotivnih rana i posledica proći kroz oluju?

Važno je da životne oluje shvatimo kao dragocene životne lekije koje nam pomažu da rastemo.

Da li potraga za smislom ima smisla

Čuveni psihijatar Viktor Frankl govorio je o „potrebi za smislom“ i savetovao nas da se zapitamo šta život očekuje od nas, umesto da mi nešto očekujemo od njega. Tokom svog boravka u nacističkom logoru Viktor Frankl zaključio je da ljudi mogu pronaći smisao bukvalno u svemu – čak i kada doživljavaju patnju. Svoje iskustvo primenio je na stvaranje sopstvene metode psihoterapije (logoterapija).

Poruka je da pokušamo da razumemo značenje svakog trenutka u životu, bilo da je negativan, neutralan ili pozitivan.

Kada u životu naiđu oluje i mislimo da je sve krenulo po zlu, iskoristite moć sledeće 4 reči:

„Smisao života pronalazim u…“

Dok izgovarate ove reči, pokušajte u trenutnoj negativnoj situaciji da pronađete zrno pozitivnog. Ono sigurno postoji, sve što je potrebno jeste da ga pronađete i da postane vaša smisao.

Kada je pronađete, izgovorite to naglas i shvatićete da je to samo trenutna situacija, a da vi i Univerzum imate bolji plan za vas.

Pronalaženje smisal je prvi korak u procesu zarastanja emotivnih rana. Ovaj korak pokazuje kako možete prevazići tešku životnu situaciju i pomoći će vam da postepeno zadobijete smirenost, olakšanje, ali i snagu da se izborite sa izazovom.

Ovo je samo od jedan pristupa koji vam mpogu pomoći da smanjite stres, strah i pronađete mir kada dođe do problema, ali najbolje je kombinovati ga sa drugim isceljujućim tehnikama kao što su meditacija, vizualizacija, boravak u prirodi, razgovor sa dragim ljudima ili vežbanje zahvalnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.