U trendu

Kada dostignete ovaj nivo stanja svesti, onda ste uspeli u životu

Svedoci smo poslednjih godina da se dečaci i devojčice ponosno šetkaju po gradu, držeći u rukama najnoviji model mobilnog telefona, koji im zapravo nije potreban. Dečko od 18 godina vozi skupoceni automobil, veselo „zuji“ po gradu samo da bi bio viđen.

A sve to zbog drugih. Da im zavide. Da se priča kako su onii, kako mi to možemo, kako smo lepo ovo ili ono.

Potreba za pokazivanjem diktira društvo. Čak i oni koji to ne žele, na kraju pokleknu. Ako dete u školi nema telefon, društvo će ga odbaciti. Ako kolegama u kancelariji ne pokažete fotografije sa letovanja u Turskoj ili Egiptu, vi ste niko i ništa.

Opasnost koju donosi pokazivanje je velika. Prvo, osoba crpi svoje finansijske mogućnosti na spoljni izgled, a ne na svoj razvoj. Upadaju u kredite, zajmove …

Drugo, počinjete da gledate na sebe iz ugla drugih. „Šta će drugi reći“… Vaše samopoštovanje počinje da zavisi od mišljenja drugih. I treće, potreba da „izgledamo što bolje“ ubija svaki drugi cilj.

Da biste prevazišli ovo, morate da se oslobodite od zavisnosti od mišljenja drugih. A kada vas nije briga šta drugi misle o vama, primetićete da vas drugi gledaju sa poštovanjem. A, ako potrošite novac i vreme u lični razvoj, uvidećete da drugi imaju itekakve razloge da vam zavide.

Uspešna osoba nikad neće pokušati da popravi svoj lik u tuđim očima. Uspešna osoba se ne hvali stvarima, nije nepristojna prema onima koji su ispod nje, ne staje na stranu onih koji su iznad nje.

Uspešna osoba ne gleda prema dole na ljude od kojih je odustao, nego na one ljude od kojih je potekao.

Dakle, kada dostignete nivo da vas nije briga da li komšija ima kravu, a kamoli da li mu je crkla, uspeli ste!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar