Kada poklonite ženi orhideju ovo joj time poručujete: Budite pažljivi sa bojama, nije ni malo naivno

Naziv orchis je grčka reč i znači testis. Taj naziv nema nikakve veze sa oblikom cveta, već se radi o obliku njegove krtole za koju su stari Grci verovali da može da pomogne u određivanju pola nerođenog deteta.

I u drevnoj Kini se orhideja smatrala moćnim cvetom koji garantuje veliko i zdravo potomstvo. Zahvaljujući svemu navedenom, ovaj aristokratski cvet je na Istoku zadržao epitet biljke koja se najčešće poklanja mladim parovima koji očekuju decu, piše aska.rs

Orhideja je simbol izobilja, luksuza i bogatog načina života.

Često se može čuti da su orhideje idealan cvet za one koji poseduju neobičnu lepotu, ali istovremeno vole jednostavnost, svedenost i poseduju urođeni smisao za dizajn i estetiku.

Značenje cveta i boje orhideje:

Plavom orhidejom osobi šaljete poruku da ona za vas predstavlja raritet, unikat, jedinstveno stvorenje. Ona jeste simbol ljubavi ali u kombinaciji sa plavom bojom emocije prožima spiritualnost, pa je u pitanju nesvakidašnja veza, nešto što se ne nalazi baš tako često.

S druge strane, za belu orhideju se odlučite ukoliko osobi želite da pošaljete jasnu poruku koja glasi “drag/a si mi”, jer ona simbolizuje lepotu i eleganciju, a poseduje i dozu nevinosti koja ne obavezuje.

Suprotno tome, crvena će naglasiti vašu strast, odlučnost, istrajnost i neskrivenu ljubav, dok će njeni nešto svetliji tonovi kao i ružičasta boja akcenat staviti na sreću i radost kojom vas ispunjava vreme provedeno sa dotičnom osobom.

Ukoliko želite da nekome dodelite titulu najboljeg, posebnog prijatelja, poklonite mu žutu orhideju, jer je upravo ona simbol prijateljstva ali i novih početaka; dok se orhideje u boji lavande obično poklanjaju majkama ali i svim ženama koje za nas predstavljaju oličenje elegancije, gracioznosti, i ženstvenosti.

Nešto zagasitiji tonovi ovog cveta, poput ljubičaste, vezuju se za autoritet, poštovanje i divljenje, pa ih možete pokloniti nekom koga smatrate svojim uzorom ili nekoj uglednoj osobi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.