U trendu

Kada se jednom izgovore, ove reči se ne mogu izbrisati

Mnogo puta kažemo nešto u ljutnji i odmah se kajemo i osećamo krivicu što smo povredili voljenu osobu. Tada bismo poželeli da možemo da vratimo vreme i izbrišemo izgovorene reči. Nažalost, jednom izgovorene reči se ne mogu izbrisati.

Ljutnja je emocija koja se lako pretvara u tugu, povređenost, a često i u nasilje. Ljutnja se uglavnom javlja kada se ne slažemo sa nečijim mišljenjem! Mada je ovo sasvim normalna stvar, s obzirom da smo svi različiti i da nema dva ista čoveka na svetu i u univerzumu!

Kada je u pitanju takva naizgled obična situacija, ona može da izvuče najgore osobine u nama, možemo reći ružne reči poput: „Mrzim te!“ Ali nakon što ste se smirili, duboko ste požalili što ste svojoj voljenoj osobi rekli da ih mrzite i shvatili da svaka osoba ima pravo na svoje mišljenje. Iskreno ste rekli: „Izvini“ ….

Međutim, iako je prijatelj prihvatio izvinjenje, nešto se izgubilo u vašoj vezi. Međutim, druženje više nije kao pre, nestalo je potpunog zadovoljstva i opuštenosti u zajedničkim trenucima. Nije bilo više potpunog poverenja.

Izrečene teške reči mogu mnogo da povrede i vas i drugu stranu, iako vam se čini nebitnim i beznačajnim, poput: „Ta frizura ti jednostavno ne stoji”…

Takve situacije možete izbeći jednim zlatnim pravilom: Uvek razmislite pre nego što progovorite!

Ako vam se frizura baš i ne sviđa, recite „Nisam navikla na tvoju novu frizuru, sačekaj da te vidim malo češće, pa ću ti reći…“

Reči su jedan od instrumenata na osnovu kojih gradimo svet! Duhovno svesni izgovor ima ogromnu duhovnu moć.

Zvuk izgovorenih reči može promeniti stvari koliko i sama svest o njima.

Sve oko nas, svaka osoba i svaka stvar je sastavljena od vibrirajuće energije koja se menja u jedinstvenom poretku vibracija. Naučnici nam kažu da sve ima svoj zvuk i da sve vibrira i ima svoju vibraciju. Zvučne vibracije utiču na materiju.

To možemo videti iz jednog eksperimenta: Prevlačenjem luka preko ivice metalnih pločica po kojima je bio posut pesak, dobijale su se geometrijske figure kao rezultat vibracije materijala.

Da li to znači da reči koje svakodnevno izgovaramo posredno poprimaju fizički oblik u našim telima i učestvuju u stvaranju životnih okolnosti?

Zapamtiti. Šta se dešava sa vašim licem i telom kada kažete nešto lepo? A kad se naljutite? Kako se osećate kada vam se obrati neko ko je ljut na vas ili vas vređa ili kada nešto očekuju od vas? Često čujete: „Kad mi je to rekao, kao da me je ošamario“!

Ono što bismo dodali, sa posebnom ljubavlju, jeste da je veoma važno kako razgovarate sa svojom decom, posebno kada su mala, jer ona primaju vaše reči neselektivno i to utiče na stvaranje navika da se i oni tako ponašaju, jer vi ste sada i uvek njihov uzor!

Gledajte svoju decu kako se ponašaju i videćete sebe u ogledalu! I deca su delom vaše umetničko delo, da li vam se sviđa to delo?

„Jednom kada nešto kažete – ni najbrži konj ne može da dopre do vaših reči“ – Horacije

Stoga, radite na tome da se oslobodite ružnog govora i vremenom ćemo izgraditi drugačiji i divan svet za sebe, piše, Wellbeingacademy.net, a prenosi Atma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar