U trendu

Kada vidite koliko je kora od banane dragocena za domaćinstvo, više nikada je nećete baciti

Na internetu možete pronaći nekoliko recepata sa korom banane u glavnoj ulozi. Od nje možete napraviti čaj, pa čak i vegansku zamenu za meso. Ovo je pomalo kontroverzna ideja s obzirom na to da je ovo voće posuto jakim pesticidima kako bi se odložilo njihovo kvarenje. Međutim, ne nudimo vam da jedete koru banana. Možete je koristiti drugačije.

Naime, uzmite koru banane, jednu ili više, i prelijte je vodom. Možete je iseći na komade, ali nije potrebno.

Sada sačekajte nekoliko sati (povremeno mešajte) i gotovo. Upravo ste dobili prirodno i potpuno besplatno đubrivo bez otpada, za biljke. Inače, smanjili ste količinu otpada u svom domaćinstvu.

Kora od banane sadrži mnoge vredne sastojke poput kalijuma, fosfora, magnezijuma i kalcijuma. Oni podržavaju rast i razvoj biljaka. Možda ste već čuli da zakopate koru banane u zemlju. Način natapanja u vodi je još bolji jer oslobađa više supstanci. Vaše biljke će vam biti zahvalne ako ih zalijete vodom od banane umesto običnom vodom.

Neobična upotreba kore banane

Hranjenje biljaka nije dovoljno. Kora od banane može vam dobro doći kod kuće za nekoliko drugih svrha. Kora od banane može se koristiti za čišćenje cipela . Sa unutrašnje strane nežno polirajte površinu cipela. Uklonite ostatke mekom krpom.

Kora od banane je takođe jedan od kućnih lekova za čišćenje kožne odeće i tašni . Takođe je možete uspešno koristiti za poliranje nameštaja. Takve prirodne metode često su efikasne kao i proizvodi u prodavnicama. I pored toga, mnogo jeftinije i ekološki prihvatljivije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar