U trendu

Kako biti srećniji i živeti bolje: Radite ovo svaki dan, dobro će vam ući u život i sreća će se množiti

Postoji zakon koji su mnogi već testirali: Što više dajete – i pritom od srca, iskreno, ne razmišljajući o tome da dobijete nešto zauzvrat – sve više poklona vam se vraća. Postoji stara izreka koja kaže – ruka koja daje ostaje otvorena da prima darove. Ono što pružate, to vam se i vraća; energija koja emitujete, dolazi nazad.

Kako učimo da budemo zahvalni, naši životi se menjaju na potpuno magičan način. Prvo, u nama se otvara dar da vidimo/osećamo ono za šta treba da budemo zahvalni svakog dana našeg postojanja. Kada se čovek zahvali, on daje bez oklevanja. Zahvalnost je naš stalni plemeniti i veoma lep učitelj. I čim se bar jednom pojavi u našim životima, neprimetno postaje naš stalni pratilac.

Ujutro se probudimo, otvorimo prozor – i udišemo čist vazduh celim grudima. Gospode, hvala ti! Vrlo brzo će Sunce izaći i daće nam svetlost i toplinu. Hvala! Odlazimo u kupatilo da se umijemo i otvorimo slavinu. Zahvalni smo! Napolju će nam se neko osmehnuti, srce će vam zagrejati – Hvala ti Bože što me podseća na tvoju stalnu ljubav! Otvarate računar da biste proverili e-poštu, a neki od vaših prijatelja su vam već poslali odličnu muziku ili vredne informacije ili jednostavno napisali: „Zdravo, kako si?“

I razumete da sve ovo nisu sitnice, da vam je neko dao delić svog vremena, poslao tračak pažnje, talas nežnosti – preusmerio tok energije u vašem pravcu. I odjednom se tako lep, tako mirisan i drhtav cvet otvara u vašem srcu … Ovaj cvet je vaša zahvalnost.

Kada steknete sposobnost da se zahvalite za bilo koju sitnicu, bićete iznenađeni kada shvatite da male stvari zaista ne postoje – sve što je vredno naše radosti, što je naša dobra navika, trenutak u kojem se osećamo dobro, sve to je veliki dar. I ovde, sa otvaranjem toka blagodarnosti u vašem srcu, počinju da se dešavaju prava čuda u vašem životu. Shvatate da se svaki dan jednostavno kupate u okeanu obilja: na kraju krajeva, nešto novo stalno teče u vaš život, stičete nove mogućnosti, nove veze. Ljudi sa dobrom dušom dolaze u vaš život.

Naučite da budete zahvalni i nikada se ne umorite od toga. Obratite pažnju na svaku sitnicu u vašem danu koja je dar: neko vas je utešio i ohrabrio, neko vam je pomogao da pronađete pravu knjigu, neko vas je samo nasmejao, neko ti je dao nešto svoje, njemu ništa manje potrebno, neko je napisao „Šaljem ti ljubav i nežnost“ – Zahvali se zauzvrat.

(Sensa)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)