U trendu

Kako da izađete na kraj sa nepravednim i zlim ljudima: Mudri ljudi uvek rade jednu stvar

Svakome od nas život se ponekad čini nepravednim, ali uvek treba živeti sa mišlju da najbolje tek dolazi! Ali kako naći strpljenje i snagu i ostati imun na nepravdu koja nas je zadesila?

Nikola Tesla našao se na meti nepravde kada su mu krali najbolje ideje i pripisivali sebi. On je jednom rečenicom pogodio suštinu – „Nije mi žao što su krali moje ideje, već što nisu imali svoje!“

U mnogim evanđeoskim porukama može se videti napor u borbi protiv svih vrsta nepravdi širom sveta. Međutim, Isusov način borbe nije ono što često zamišljamo. Isus nas najprije podstiče da zavirimo u svoje srce pre no što krenemo ispravljati tuđe greške, piše Alteia.

„Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? Ili kako možeš reći bratu svomu: `De da ti izvadim trun iz oka`, a eto brvna u oku tvom? Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro videti izvaditi trun iz oka bratova!“ (Mt 7,3)

Uočiti greške drugih i ukazati na nepravde koje se događaju širom sveta, a da se aktivnije ne uključimo u njihovo rešavanje, vrlo je jednostavno. Puno je teže zaviriti u vlastiti život i videti živimo li uistinu ono o čemu propovedamo drugima.

Ako naša poruka naiđe na nerazumevanje to je zato jer sami nismo spoznali ono o čemu propovedamo.

Stoga moramo svedočiti vlastitim primerom pre no što možemo savetovati druge kako nešto učiniti, piše Stil.Kurir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.